vm-loop
læs højtvm-speaker

I juni får Vejle Kunstmuseum besøg af kunstneren Thierry Geoffroy, der via sine dialogbaserede værker, vil teste graden af empati i byen.

Hvordan har lokalbefolkningen det egentlig derude og kan kunst vække empatiske følelser og være en måde at løse vores akutte problemer på? Resultatet af besøget i Vejle kan du se i udstillingen Can Art create Empathy? d. 21. juni kl. 13, hvor Thierry vil være tilstede og fortælle om sit projekt og der er premiere på hans kunstfilm optaget i byens gader.

MOMA og Venedig biennalen

Thierry Geoffroy arbejder med relationer og bruger debatten og handlingen som kunstnerisk strategi. Han er kendt for sine politiske interventioner på kunstens store etablerede institutioner som MOMA i New York og Venedig Biennalen. Ifølge Geoffroy er det kunstens pligt at agere fortrop og italesætte akutte problemer inden for klima, nød og politik ude i offentligheden, så mulige katastrofer kan afværges. I øjeblikket har Geoffroy en soloudstilling Sabsay i København med den sigende Titel ”Too Late”. Så hvad er grunden til at tage afsæt i følelsen empati, som alle mennesker rummer i mindre eller højere grad?

 

”While working hard to activate my art format Emergency Room in New York I discovered that the main problem in the public was apathy. Apathy has been intoxicating many people and it makes them sleep. Understanding where does apathy comes from and finding an anti poison is one the most important tasks for me as an artist.”

- Thierry Geoffroy

Kunstneren som fortrop

Geoffroys rolle som task force reflekteres i hans valg af aktioner, der som oftest inkluderer løb, pardans eller anden form for fysisk bevægelse, hvor borgernes ”Awareness Muscle” trænes. I Geoffroys dynamiske projekter bliver man som publikum flyttet fra en passiv beskuerrolle til en aktiv deltager. Kroppen sættes i omdrejninger og mødet med publikum opfordrer til andre former for dialog, end dem vi kender til i forvejen. I bevægelsen rykkes grænserne for afsender og modtagerforhold for de borgere og politikere, der deltager. Også kunstinstitutionens rum udfordres.

De sidste ti år har Thierry Geoffroy rejst verden rundt med det mobile projekt EMERGENCY ROOM. Lokale kunstnere udtrykker dagens vigtigste politiske begivenheder i real time, hvilket gør, at udstillingen ændrer karakter fra dag til dag. Under COP15 forsøgte han gennem performative interventioner, møder og udstillinger at engagere kunstnere, NGO’er og den bredere offentlighed i projektet Artistes de Garde HQ. Forbered jer på en kunstner med et stort engagement for morgendagens samfund og bliv klogere på dine medborgere d. 21. juni på Vejle Kunstmuseum!

Udstillingen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Billedkunstrådet i Vejle og Knud Højgaards Fond. Den kan ses indtil 18. august 2019.

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere