vm-loop
læs højtvm-speaker

Parent Body - sample 10, 2019

I sit billedkunstneriske virke gør Anu Ramdas opmærksom på den kompleksitet, der ligger imellem idéen og det sansede; det sete og det usete. Med afsæt i indisk astrologi og det fotografiske medie anvender Ramdas de filosofiske, sproglige og teoretiske idéer til at skabe værker, der ofte har et eksistentielt anliggende.

I Parent Body – sample 10 sidestiller Ramdas det indiske meditations åndedrætsystem, Pranayama, med NASAs space elevator: Et transportsystem fra jorden til rummet, der som en elevator kan få den menneskelige krop fra et sted til et andet. I det ydre rum svæver vores krop, og vores sanser aktiveres på ny. Værket er skabt ud fra idéen om, at den menneskelige krop har potentiale til at sanse og opleve verden på en måde, hvor vi føler os mere forbundet til hinanden og den verden, vi befinder os i.

Ramdas anvender i sin praksis specifikke meditationsteknikker til at fremkalde sanselige påvirkninger på sin egen krop. Disse registreres som tegninger, der hver dag viser sig i forskellige former og farver. Værket Parent Body – sample 10 er således én af de mange registreringer af Ramdas krop, der skulpturelt manifesterer sig i et transparent materiale om dagen, mens den i nattens mørke vil reflektere et spektrum af farver og ligeledes vil være oplyst af selvlysende sten.

Foto: David Stjernholm