vm-loop
læs højtvm-speaker

17.01.20 - 13.04.20

Udstillingen kunne ses i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum i foråret 2020.

På sine Japan-rejser i 2016 og 2018 har billedkunstner Lisbeth Ellinor besøgt Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Miyajima og Osaka. I udstillingen på Vejle Kunstmuseum kan du se frem til en flersporet fortælling om kvinderne og deres hverdag i det japanske samfund, set gennem en dansk billedkunstners øjne.

I sine skitser og malerier tegner Lisbeth Ellinor et billede af et samfund med store kontraster kvinderne imellem. Lydighed, blidhed, kyskhed var ideelle dyder i den traditionelle japanske flergenerationsfamilie og står i kontrast til de selvstændige kvindetyper, som Ellinor møder på sin rejse.

Ellinors kvindefigurer præsenteres i abstrakte hverdagssituationer, der spiller sammen med historie, kulturen og den hurtige teknologiske udvikling. Både unge og gamle passerer i den nationale klædedragt, kimonoen. De stolte traditioner fra det femte århundrede føres videre i Japan og møder en ung og ultramoderne popkultur med tegneseriehelte og manga. Målrettede forretningskvinder i uniformlignende jakkesæt passerer mødre og døtre på bænke, der sidder sammen, men er optaget af noget i hver sin verden. 

Lisbeth Ellinor samler sine mange rejseindtryk i akvareller og skitser, som også vises i udstillingen. Selvom Ellinors kvindefigurer stikker i mange retninger, får man et indtryk af, at de er forbundet af en fælles grundfortælling, som rækker langt ud over Japans grænser og handler om frigørelse og de stærke kvinder.  

Lisbeth Ellinor er uddannet på Det fynske Kunstakademi og bor og arbejder i Vejle.

Værk: Udsnit af 'Choices', Lisbeth Ellinor

Arrange­menter

Se alle

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Læs mere