vm-loop
læs højtvm-speaker

Udstillingen ISOLATIONSSIND er en både fysisk og digital udstilling, skabt af kunstner Niklas Emborg Gjersøe, der fordeler sig på fire forskellige kunstmuseer.

På Vejle Kunstmuseum kan du hele sommeren opleve Niklas Emborg Gjersøes værk Two Birds.

Den fire-delte udstilling Isolationssind skildrer en global situation, hvor det lokale og det nære med ét blev det mest essentielle og grundlæggende i vores liv. Udstillingens fire stedsspecifikke værker er blevet til og udstilles på fire forskellige museer: Ribe Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum, Tønder Kunstmuseum og Vejle Kunstmuseum.

Værket Two birds bygger på et koncept om bæredygtighed og lokal forankring. Værkets elementer blev oprindeligt skabt i en proces, hvor kunstneren Niklas Emborg Gjersøe interagerede med stedet, i en koncert på Vejle Kunstmuseum.

I fri improvisation optrådte kunstnerne Niklas Emborg Gjersøe og Thilde Fjord Madsen for et levende publikum. Koncerten blev optaget, og efterfølgende grundlag for et lydværk. Video og lyd blev til sidst fusioneret og bearbejdet af Niklas. Resultatet er værket Two birds.

Værkets tilblivelse:
1. En videografisk komposition af videomateriale udelukkende fra Kunstmuseet i Vejle.
2. En koncert, hvor de to musikere Thilde Fjord Madsen & Niklas Emborg Gjersøe improviserer over den videografiske komposition, som både publikum og musikere oplever undervejs.
3. Der kreeres en lydinstallation med optagelser af koncerten. Ud fra denne lydside genkomponeres videoværket. Disse to elementer danner den afsluttede video- og lydinstallation.

Niklas Emborg Gjersøe er værkets komponist og skaber. Thilde og Niklas formidler i fællesskab, og publikum er katalysator for energien i værket.

Hør Niklas fortælle om Isolationssind og se lidt af værket. Videoen åbner i ny en fane på Youtube.

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle Kunstmuseum