vm-loop
læs højtvm-speaker

En enorm skat på ca 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år.

Uhrhøj-skatten er tilbage på Kulturmuseet Spinderihallerne.

Når udstillingen lukker igen 2. påskedag, 13. april 2020, overdrages skatten til Nationalmuseet, og vil ikke længere kunne opleves på tæt hold. 

På museet kan man også indtil 22. marts 2020 se den store særudstilling om en anden skat, nemlig Hjarnø-skatten, der har næsten 1.000 år mere på bagen end den fra Uhrhøj.

Læs mere om den enorme skat i artiklen her:

Uhrhøj-skatten

En enorm skat på ca. 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år. Skatten udstilles igen på Kulturmuseet Spinderihallerne fra 8/2 2020.

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går. Det er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk”. Her må du gerne røre og opleve med hele kroppen!

læs mere

Arkæologi

I VejleMuseernes arkæologiske ansvarsområde ligger både Egtvedpigens bronzealderhøj og Harald Blåtands Jelling. Men det er kun en flig af alle de fantastisk spændende spor efter fortiden, vi hele tiden graver frem. Følg med i arkæologernes arbejde.

læs mere