vm-loop
læs højtvm-speaker

En enorm skat på ca 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år.

Udstillingen af Uhrhøj-skattenKulturmuseet Spinderihallerne kan ses igen fra 8. februar, når skolernes vinterferie starter. Når udstillingen lukker igen 2. påskedag, 13. april, overdrages skatten til Nationalmuseet, og vil ikke længere kunne opleves på tæt hold. 

På museet kan man også se den store særudstilling om en anden skat, nemlig Hjarnø-skatten, der har næsten 1.000 år mere på bagen end den fra Uhrhøj.

Læs mere om den enorme skat i artiklen her:

Uhrhøj-skatten

En enorm skat på ca. 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år. Skatten udstilles igen på Kulturmuseet Spinderihallerne fra 8/2 2020.

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for her man må gerne røre ved tingene.

læs mere

Arkæologi

I VejleMuseernes arkæologiske ansvarsområde ligger både Egtvedpigens bronzealderhøj og Harald Blåtands Jelling. Men det er kun en flig af alle de fantastisk spændende spor efter fortiden, vi hele tiden graver frem. Følg med i arkæologernes arbejde.

læs mere