vm-loop
Slotte til idioter: Racehygiejne og menneskesyn
I udstillingen ‘Slotte til idioter’ får eleverne en fortælling om omsorg, racehygiejne og dem, der ikke passer til samfundets normer. Vi dykker ned i temaet racehygiejne.
Magt og guld
Vikingernes østlige forbindelser, og den enorme guldskat fra Vindelev, spiller hovedrollerne i Vejlemuseernes særudstilling Magt og guld – Vikinger i øst. Vi tager eleverne med på en spændende tidsrejse - fra 500-årenes mørke tider, hvor guldet lyser op, gennem den tidlige vikingetid med de mange konger og spil om magten - og frem til kongemagten samlet ved én konge, Harald Blåtand. Undervejs udfolder vi, igennem genstande og sanselige oplevelser, de fascinerende historier om Vindelevskatten, Harald Blåtands magt og alliancer, samt vikingernes handel og kulturmøder i øst.
Middelalderbyen Vejle
Der findes mange fascinerende historier, oplevelser og hemmeligheder gemt i Vejles tidligere middelalderkerne. Eleverne kommer med vores museumsinspektør på en tur rundt i byen og oplever: Hvad var en by i middelalderen? Hvordan så byen ud dengang? Hvordan levede folk i middelalderen?
Industrialisering og arbejderliv
Hvilken betydning havde bomuldsspinderierne for industrialiseringen af Vejle? Hvordan var arbejdsforholdene dengang? Og hvad har det betydet for det samfund Danmark er i dag, at de ansatte krævede bedre rettigheder? I dette forløb vækkes historierne om industrialiseringen i Vejle til live gennem museets genstande, dilemmaspil, sanseoplevelser og spændende fortællinger om bl.a. spinderitøsernes kamp for bedre arbejdsvilkår.