vm-loop
læs højtvm-speaker

Husker du 90’ernes og 00’ernes byture?

Der var engang vi gik i byen hver weekend... men pludselig blev vi ramt af noget, der skabte en total omvæltning: Voksenlivet! 😱 

Siden kom der så også lige en global pandemi, der satte en stopper for de sidste rester af vores natteliv... 

Husker du de ture du tog med gymnasievennerne til Crazy Daisy i Midtpunktet eller Seven Oaks på Dæmningen? Hvor kom du oftest og hvorfor? Hvilken musik blev der spillet og hvem var klientellet?

Vi har netop påbegyndt en kortlægning af Vejles natteliv i perioden 1990-2010, og vil meget gerne høre historierne om dine byture.

Diskoteker, barer og byture har været en fast del af ungdomskulturen i Vejle, siden fritidslivet blev sat frit i begyndelsen af 1900-tallet. Flere dansesteder, restauranter og spillesteder har sørget for underholdning til tørstige og danselystne vejlensere: Nogle har lange historier der strækker sig helt tilbage til slutningen af 1800-tallet, mens andre havde et mere kortvarigt liv.

For at sikre ungdoms- og fritidslivets historie for eftertiden søger Kulturmuseet netop nu efter beretninger, fotos og genstande fra det vejlensiske natteliv i perioden 1990-2010. Vi vil gerne høre hvor du gik i byen, hvad du drak, hvilken musik der fik folk ud på dansegulvet, hvor det var bedst at møde det modsatte (eller samme) køn, hvordan du kom hjem og meget mere.

Vi er også meget interesseret i fotos og genstande fra dine byture. Så har du billeder af forfesten, dansegulvet eller lignende, så send dem til os! Og har du ´lånt´ et askebæger, en kuglepen, ølglas eller andet, så vil vi meget gerne have det til vores samlinger!

Fortæl din historie via formularen og hjælp os meget gerne med at få dine venner og familie til også at sende ind. Du kan fx dele link til vejlemuseerne.dk/natteliv i en Facebook-gruppe for gamle gymnasieklasse.

Allerede nu kan du også læse historien om Crazy Daisy – et af Vejles mest populærere diskoteker, der voksede sig til en national kæde, og nærmest er blevet synonymt med begrebet provins-diskotek. Mere digitalt indhold kommer til, efterhånden som projektet udvikler sig...

Ska' du med på Daisy!

Navnet Crazy Daisy er nærmest synonymt med begrebet provins-diskotek. Læs historien om et Vejle-diskotek, der fik vokseværk.

Læs artiklen

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Besøg Kulturmuseet