vm-loop
læs højtvm-speaker

Den verdenskendte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson står bag og præsenterer her nye byggeteknikker og kunstværker forenet i en bygning. Køb billet til en af vores guidede ture i det fascinerende hus!

Husk at stueetagen i Fjordenhus er åben for offentligheden alle ugens dage fra kl. 07.00 til midnat. Det er gratis at besøge Fjordenhus på egen hånd.

Guidede ture

VejleMuseerne tilbyder guidede ture i Fjordenhus. Der er åbent for bestilling af guidede ture frem til 1. september 2020. Mange datoer i 2019 er allerede udsolgt. 

Kom med på en guidet rundtur i Fjordenhus. Få historierne om de fantastiske kunstværker i stueetagen, og kom med ind i andre dele af bygningen, der normalt ikke er åbne for offentligheden. Det kan være kantinen på 1. sal eller måske kælderen, hvor du forlader Fjordenhus ud under Vejle Fjord.

Bemærk: Når den planlagte restaurant i Fjordenhus åbner, vil de guidede ture ikke længere omfatte 1. sal. Den præcise dato kendes ikke endnu, men ture, der foregår senere end september 2019, kan ikke forventes at omfatte 1. sal.

Ruten afgøres på dagen under hensyntagen til, at Fjordenhus er en arbejdsplads, hvor vi har fået lov at komme på besøg.

Der er omvisninger tirsdage og onsdage kl. 15.30, 17.00 og 18.30, samt i weekender og på helligdage kl. 10.00, 11.30 og 13.00.

En guidet tur koster 50 kr. pr. person. Se datoer og book din tur her:

Når du har klikket på knappen ovenfor, kan du bladre i kalenderen med pilene øverst til højre, for at komme frem til de ledige datoer.

Alle guidede ture omfatter både stueetagen og andre dele af bygningen, der normalt ikke er åben for offentligheden. Turene varer ca. 60 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus. Husk fornuftig påklædning. Det kan være koldt og blæsende på havnen.

 

Bemærk

 • De guidede ture er desværre ikke egnede for gangbesværede og kørestolsbrugere, idet adgangen til 1. sal foregår via trapper.
 • Der er ingen offentlige toiletter i Fjordenhus. Der henvises til kommunens offentlige toiletter andre steder på havnen.
 • Større grupper henvises til at købe alle billetterne til en af de udbudte ture. Der er plads til max. 25 personer pr. omvisning. Det er kun undtagelsesvist muligt at booke gruppeomvisninger på andre/senere tidspunkter end de annoncerede. Klik her for at forespørge på en grupperundvisning.

Om Fjordenhus

Fjordenhus består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Den markante bygning rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og byens centrum. Turen går over broen - ind i en bygning, hvor kunst og byggeri er smeltet sammen i et hus, der er fyldt med forskellige vinkler og udsyn afhængigt af hvor du er. Buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen, mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Arkitekturen og kunsten i disse rum indgår på den måde i en konstant dialog med det omsluttende hav.

På de guidede ture kan du høre om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind. Alle guidede ture omfatter også 1. sal. hvortil der normalt ikke er offentlig adgang.

Koblingen mellem kunst, arkitektur og kulturhistorie gør det naturligt, at VejleMuseerne, der Vejle Kommunes store hybride museumsorganisation, er med til at formidle dette internationale værk på havnen.

Glæd dig til at møde en bygning, som ikke ligner noget andet du har set før.

Parkering ved Fjordenhus

 • Der er 1 times parkering på pladsen ved Fjordenhus.
 • Der er de to offentlige parkeringspladser ved indgangen til Klubøen (ved Remouladen) med 3 timers parkering ca. 39 pladser.
 • Ligeledes parkeringspladser langs Stævnen overfor Østerbo/HavneBo – også 3 timers parkering – 22 pladser
 • Der henvises også til parkering langs Strandgade (vær opmærksom på porte)

Se også Ofte stillede spørgsmål nederst på denne side.

 • Ofte stillede spørgsmål om Fjordenhus

 • Hvornår er der åbent?

  Underetagen er åben alle ugens dage 7.00 til midnat

 • Hvordan med parkering?

  Der er 60 minutters parkering på pladsen ved Fjordenhus, så kom ikke alt for tidligt til din rundvisning. Parkeringsvagterne har fået øjnene op for, at rundvisningerne varer en time.

  Der er de to offentlige parkeringspladser ved indgangen til Klubøen (ved Remouladen) med tre timers parkering ca. 39 pladser. Ligeledes parkeringspladser langs Stævnen overfor Østerbo/HavneBo – også tre timers parkering –  22 pladser. Der henvises også til parkering langs Strandgade (vær opmærksom på porte)

 • Hvor længe er der guidede ture?

  Foreløbig indtil 1. september 2020. Tilmeld dig VejleMuseernes nyhedsbrev for at få direkte besked, når der sættes flere datoer i salg.

 • Hvor meget af huset får vi at se på en guidet tur?

  Underetagen, som altid er åben - plus en anden del af huset. Ofte er det 1. salen. Men der er variationer da de ansatte i Fjordenhus bruger dele af 1. salen i perioder – og den skal bygges om til restaurant. Nogle dage vil der være adgang til huset under vandlinjen i underetagen af Fjordenhus.

  Når den planlagte restaurant i Fjordenhus åbner, vil de guidede ture ikke længere omfatte 1. sal. Den præcise dato kendes ikke endnu, men ture der foregår senere end oktober 2019 kan ikke forventes at omfatte 1. sal.

  Den endelige rute afgøres på dagen.

 • Adgang 1. sal?

  Gangbesværede kan desværre ikke benytte elevatoren til komme op på 1. sal i forbindelse med rundvisningerne. 

  Der vil fortsat være adgang til kantinen på første sal under ombygningen - men af og til bliver det nødvendigt at lukke af for besøgende. I stedet vil kælderen indgå i den guidede tur.

  Når den planlagte restaurant i Fjordenhus åbner, vil de guidede ture ikke længere omfatte 1. sal. Den præcise dato kendes ikke endnu, men ture der foregår senere end oktober 2019 kan ikke forventes at omfatte 1. sal.

  Den endelige rute afgøres på dagen.

 • Kan man booke til en gruppe?

  Ja. Man kan booke alle 25 billetter på en tur, hvis man ønsker en særlig omvisning kun for ens egen gruppe. Ellers skelnes der ikke mellem private og grupper; man køber det antal billetter, man skal bruge – 50 kr. pr person.

  Det er muligt at booke gruppeomvisninger på andre tidspunkter end de allerede annoncerede.

  Læs mere sær-omvisning i Fjordenhus her.

 • Kommer der flere guidede ture?

  Der kan lige nu bestilles billetter til og med august 2020.

  Tilmeld dig VejleMuseernes nyhedsbrev for at få direkte besked, når/hvis der sættes senere datoer i salg.

 • Kan vi få en gruppetur en anden dag end dem i kalenderen?

  Nogle gange kan det lade sig gøre – hvis det både passer ind i Fjordenhus’ planer, og en af guiderne kan på en ønskede dag.

  Læs mere sær-omvisning i Fjordenhus her.

 • Vi er 26-50 personer. Hvad gør vi, når der kun er plads til 25 på hver tur?

  Det ikke optimalt at have mere end 25 mennesker i huset ad gangen. Så store grupper må booke to guidede ture efter hinanden. 

  Læs mere sær-omvisning i Fjordenhus her.

 • Skal børn betale for billet?

  Børn fra og med 5 år skal have en billet. Barne- og klapvogne ikke kan komme med op på 1. sal

 • Er det muligt at refundere allerede købte billetter?

  Ikke på dagen. Systemet tillader ikke refusion på dagen, men hvis du kontakter os minimum 5 hverdage i forvejen kan vi som oftest slette og kreditere købte billetter. Ring 7681 3100 hverdage i tidsrummet kl 8.30 og 12.

  Læs mere om købsbetingelser og persondata her.

 • Do you have separate times/tours in English?

  Unfortunately not. But if you buy all 25 tickets or book a group tour, you can request for it to be in English.

  Please use this form to enquire about tours in english.

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere