vm-loop
læs højtvm-speaker

Oplev Olafur Eliassons enorme bygningskunstværk Fjordenhus sammen med Vejle Kunstmuseums guider eller på egen hånd.

Vi har rundvisninger flere gange om ugen (tirsdag, lørdag og søndag). Klik 'Se dato og køb billet' nedenfor.

Ønsker du at booke en privat rundvisning for op til 30 personer, så lav en forespørgsel ved at klikke på 'Grupperundvisninger' nedenfor.

Når du har klikket på knappen 'Se datoer og køb billet', kan du bladre i kalenderen med pilene øverst til højre, for at se ledige datoer og købe din billet. Du kan også se hvor mange ledige pladser der er tilbage. 

Med et gavekort vælger modtageren selv dato og tid. Mere praktisk info om gavekort under 'Ofte stillede spørgsmål' nederst på denne side.

Grupperundvisninger koster DKK 3000,- for op til 30 personer.

Guidede ture i Fjordenhus

Tirsdage, lørdage og søndage kan du tage med Vejle Kunstmuseums guide rundt i dele af Olafur Eliassons enorme bygningskunstværk Fjordenhus. Oplev de fantastiske kunstværker i den åbne stueetage, få den fascinerende historie om design- og byggeprocessen , og kom med en tur under vandet og se udstillingen i kælderen. Her kan du bl.a. se en række af de unikke møbler, Eliasson har skabt specielt til Fjordenhus. Udstillingen kan kun opleves på de guidede ture.

Guidede ture:

tirsdage kl. 15.00 og 16.30
lørdage kl. 10.00, 11.30 og 13.30
søndage samt helligdage kl. 11.30 og 13.00. 

En billet til en af de faste rundvisninger koster 100 kr. pr person.

Alle guidede ture omfatter stueetagen og udstillingen i kælderen, der normalt ikke er åben for offentligheden. Turene varer ca. 60 minutter og starter ved landgangsbroen over til Fjordenhus. Husk fornuftig påklædning, da det kan være koldt og blæsende på havnen.

Bemærk

 • De guidede ture er desværre ikke egnede for gangbesværede og kørestolsbrugere, idet adgangen til kælderen foregår via trapper.

 • Der er ingen offentlige toiletter i Fjordenhus. Der henvises til kommunens offentlige toiletter andre steder på havnen.

 • Større grupper henvises til at købe alle billetterne til en af de udbudte ture. Der er plads til max. 25 personer pr. omvisning. Det er muligt at booke gruppeomvisninger på andre/senere tidspunkter end de annoncerede. En gruppeomvisning koster 3000 kr for op til 30 deltagere.
  Klik her for at læse mere om og forespørge på en grupperundvisning.

Om Fjordenhus

Fjordenhus består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Den markante bygning rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og byens centrum. Turen går over broen - ind i en bygning, hvor kunst og byggeri er smeltet sammen i et hus, der er fyldt med forskellige vinkler og udsyn afhængigt af hvor du er. Buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen, mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Arkitekturen og kunsten i disse rum indgår på den måde i en konstant dialog med det omsluttende hav.

På de guidede ture kan du høre om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind. Alle guidede ture omfatter også udstillingen i kælderen hvortil der normalt ikke er offentlig adgang.

Koblingen mellem kunst, arkitektur og kulturhistorie gør det naturligt, at Vejlemuseerne, der er Vejle Kommunes store hybride museumsorganisation, er med til at formidle dette internationale værk på havnen.

Glæd dig til at møde en bygning, som ikke ligner noget andet, du har set før.

Parkering ved Fjordenhus

Det nye P-hus lige ved broen til Havneøen er nu åbent, og parkering på den brolagte forplads er ikke tilladt. Der er 2 timers gratis parkering på dele af øverste dæk af P-huset. Derudover kan man betale for parkering i hele parkeringsperioden ved at parkere på nederste dæk eller andre områder på øverste dæk. Læs skiltene grundigt, så du er sikker på at parkere i den rigtige sektion.

Busser må gerne aflæsse og hente deres passagerer foran p-huset, eller på pladsen foran Fjordenhus. På Strandgade er der etableret 2 bus-parkeringspladser. 

Se også Ofte stillede spørgsmål nederst på denne side.

 • Ofte stillede spørgsmål om Fjordenhus

 • Hvornår er der åbent?

  mandag-torsdag 08.00-20.00,fredag 08.00-22.00, lørdag 10.00-22.00 og søndag 10.00-20.00.

 • Gavekort til guidet tur

  Giv en guidet rundtur i Fjordenhus i gave.

  Gavekort kan købes her.

  Modtageren af gavekortet finder og bestiller selv billetter til ønsket dato via billet-linket på denne side.

  Gavekortet indeholder en værdikode, som modtageren bruger til at bestille billetterne. Når du køber gavekortet angiver du selv det beløb du ønsker at gavekortet skal have.

  Prisen for en guidet tur i 2021 koster 100 kr pr. person. Hvis modtageren ønsker at købe billetter for et højere beløb end gavekortets værdi, kan de blot betale differencen ifm. bestillingen.

  Gavekortet kan også bruges til Vejlemuseernes andre arrangementer.

  I museumsbutikken på Kulturmuseet i Vejle kan vi hjælpe med både køb af gavekort og bestilling af billetter, for dem som ikke ønsker at købe online.

 • Hvordan med parkering?

  Der er et P-hus lige ved broen til Havneøen og parkering på den brolagte forplads er ikke tilladt.

  Der er 2 timers gratis parkering i nogle sektioner på øverste dæk af p-huset.

  Læs skiltene grundigt, så du er sikker på at parkere i den rigtige sektion.

  Parkering for turistbusser

  Busser må gerne aflæsse og hente deres passagerer foran p-huset, eller på pladsen foran Fjordenhus.

  På Strandgade er der etableret 2 bus-parkeringspladser.  

 • Hvor længe er der guidede ture?

  Foreløbig indtil december 2022. Tilmeld dig VejleMuseernes nyhedsbrev for at få direkte besked om ændringer.

 • Hvor meget af huset får vi at se på en guidet tur?

  Underetagen, som altid er åben - plus den nye udstilling under vandlinjen i kælderen af Fjordenhus.

  Det er ikke muligt at komme op i kantinen eller andre lokaler oppe i huset.

  Bemærk: Gangbesværede, kan desværre ikke benytte elevatoren til at komme ned i kælderen i forbindelse med rundvisningerne. 
  Barne- og klapvogne kan ikke komme med ned i kælderen.

 • Adgang 1. sal?

  Der vises ikke rundt på 1. sal. De guidede ture byder på en tur under vandet i den nye udstilling i kælderen, som kun kan opleves sammen med en guide.

  Bemærk: Gangbesværede kan desværre ikke benytte elevatoren til at komme ned i kælderen i forbindelse med rundvisningerne. 
  Barne- og klapvogne kan ikke komme med ned i kælderen.

 • Kan man booke til en gruppe?

  Ja. Man kan booke alle 25 billetter på en tur, hvis man ønsker en særlig omvisning kun for ens egen gruppe.

  Eller Læs mere om sær-omvisning i Fjordenhus her.

   

 • Kommer der flere guidede ture?

  Der kan lige nu bestilles billetter indtil december 2022.

 • Kan vi få en gruppetur en anden dag end dem i kalenderen?

  Ja, det kan godt lade sig gøre – hvis en af guiderne kan på den ønskede dag og det ikke er et problem i forbindelse med andre aktiviteter i Fjordenhus, som jo er en arbejdsplads og ikke et museum.

  Læs mere om sær-omvisning i Fjordenhus her.

 • Vi er 26-50 personer. Hvad gør vi, når der kun er plads til 25 på hver tur?

  Det ikke optimalt at have mere end 30 mennesker i huset ad gangen. Så store grupper må booke to guidede ture efter hinanden. 

  Læs mere om sær-omvisning i Fjordenhus her.

 • Kan jeg få mine billetter refunderet?

  Billetter kan refunderes indtil 7 dage før rundvisningen.

  Kontakt os på museerne@vejle.dk 

  Læs mere om købsbetingelser og persondata her.

 • Skal børn betale for billet?

  Børn fra og med 5 år skal have en billet. Barne- og klapvogne ikke kan komme med ned i kælderen.

 • Do you have separate times/tours in English?

  Unfortunately not at this time.

  If you book a whole group for a tour, you can request for it to be in English, but if you buy tickets for our planned tours, they are always in Danish.

  The brochure available at Fjordenhus is in Danish AND English and if you buy a ticket the text by the photos in the exhibition is in English too.

  Please use this form to enquire about tours in english.

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Om Vejle Kunstmuseum