vm-loop
læs højtvm-speaker

Vejle Kunstmuseum tilbyder guidede ture i Fjordenhus.

Guidede ture i Fjordenhus

Fjordenhus er igen åbent for guidede ture. Der er åbent for bestilling af guidede ture frem til december 2020. 

Tag med Vejle Kunstmuseums guide rundt i Olafur Eliassons enorme bygningskunstværk Fjordenhus. Oplev de fantastiske kunstværker i stueetagen, få den fascinerende historie om design- og byggeprocessen , og kom med en tur under vandet og se udstillingen i kælderen. Her kan du bl.a. se en række af de unikke møbler, Eliasson har skabt specielt til Fjordenhus. Udstillingen kan kun opleves på de guidede ture. Adgangen til kælderen foregår via trapper.

I 2020 er der omvisninger onsdage kl. 15.30, 17.00 og 18.30, Lørdage og søndage samt helligdage kl. 10.00, 11.30 og 13.00. 

En guidet tur koster fra 75-110 kr. pr. person alt efter dato og tidspunkt. Se datoer og book din tur her:

Når du har klikket på knappen 'Se datoer og køb billet', kan du bladre i kalenderen med pilene øverst til højre, for at se ledige datoer.

Med et gavekort vælger modtageren selv dato og tid. Mere praktisk info om gavekort under 'Ofte stillede spørgsmål' nederst på denne side.

Alle guidede ture omfatter stueetagen og udstillingen i kælderen, der normalt ikke er åben for offentligheden. Turene varer ca. 60 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus. Husk fornuftig påklædning. Det kan være koldt og blæsende på havnen.

 

Bemærk

 • De guidede ture er desværre ikke egnede for gangbesværede og kørestolsbrugere, idet adgangen til kælderen foregår via trapper.
 • Der er ingen offentlige toiletter i Fjordenhus. Der henvises til kommunens offentlige toiletter andre steder på havnen.
 • Større grupper henvises til at købe alle billetterne til en af de udbudte ture. Der er plads til max. 25 personer pr. omvisning. Det er muligt at booke gruppeomvisninger på andre/senere tidspunkter end de annoncerede. Klik her for at læse mere om og forespørge på en grupperundvisning.

Om Fjordenhus

Fjordenhus består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Den markante bygning rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og byens centrum. Turen går over broen - ind i en bygning, hvor kunst og byggeri er smeltet sammen i et hus, der er fyldt med forskellige vinkler og udsyn afhængigt af hvor du er. Buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen, mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Arkitekturen og kunsten i disse rum indgår på den måde i en konstant dialog med det omsluttende hav.

På de guidede ture kan du høre om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind. Alle guidede ture omfatter også udstillingen i kælderen hvortil der normalt ikke er offentlig adgang.

Koblingen mellem kunst, arkitektur og kulturhistorie gør det naturligt, at VejleMuseerne, der Vejle Kommunes store hybride museumsorganisation, er med til at formidle dette internationale værk på havnen.

Glæd dig til at møde en bygning, som ikke ligner noget andet du har set før.

Parkering ved Fjordenhus

 • Der er 1 times parkering på pladsen ved Fjordenhus.
 • Der er de to offentlige parkeringspladser ved indgangen til Klubøen (ved Remouladen) med 3 timers parkering ca. 39 pladser.
 • Ligeledes parkeringspladser langs Stævnen overfor Østerbo/HavneBo – også 3 timers parkering – 22 pladser
 • Der henvises også til parkering langs Strandgade (vær opmærksom på porte)

Se også Ofte stillede spørgsmål nederst på denne side.

 • Ofte stillede spørgsmål om Fjordenhus

 • Hvornår er der åbent?

  Underetagen er åben alle ugens dage 7.00 til midnat

 • Gavekort til guidet tur

  Giv en guidet rundtur i Fjordenhus i gave.

  Gavekort kan købes her.

  Modtageren af gavekortet finder og bestiller selv billetter til ønsket dato via billet-linket på denne side.

  Gavekortet indeholder en værdikode, som modtageren bruger til at bestille billetterne. Når du køber gavekortet angiver du selv det beløb du ønsker at gavekortet skal have.

  Prisen for en guidet tur er 75-110 kr. pr. person alt efter ugedag og tidspunkt. Hvis modtageren ønsker at købe billetter for et højere beløb end gavekortets værdi, kan de blot betale differencen ifm. bestillingen.

  Gavekortet kan også bruges til Vejlemuseernes andre arrangementer. Eventuelle restbeløb kan udbetales eller bruges ved køb i museumsbutikken på Kulturmuseet Spinderihallerne i Vejle.

  I museumsbutikken på Kulturmuseet Spinderihallerne kan vi hjælpe med både køb af gavekort og bestilling af billetter, for dem som ikke ønsker at købe online.

 • Hvordan med parkering?

  Der er 60 minutters parkering på pladsen ved Fjordenhus, så kom ikke alt for tidligt til din rundvisning. Parkeringsvagterne har fået øjnene op for, at rundvisningerne varer en time.

  Der er de to offentlige parkeringspladser ved indgangen til Klubøen (ved Remouladen) med tre timers parkering ca. 39 pladser. Ligeledes parkeringspladser langs Stævnen overfor Østerbo/HavneBo – også tre timers parkering –  22 pladser. Der henvises også til parkering langs Strandgade (vær opmærksom på porte)

 • Hvor længe er der guidede ture?

  Foreløbig indtil december 2020. Tilmeld dig VejleMuseernes nyhedsbrev for at få direkte besked om ændringer.

 • Hvor meget af huset får vi at se på en guidet tur?

  Underetagen, som altid er åben - plus den nye udstilling under vandlinjen i kælderen af Fjordenhus.

  Det er ikke længere muligt at komme op i kantinen eller andre lokaler oppe i huset.

  Bemærk: Gangbesværede, kan desværre ikke benytte elevatoren til at komme ned i kælderen i forbindelse med rundvisningerne. 
  Barne- og klapvogne kan ikke komme med ned i kælderen.

 • Adgang 1. sal?

  Der vises ikke rundt på 1. sal. De guidede ture byder på en tur under vandet i den nye udstilling i kælderen, som kun kan opleves sammen med en guide.

  Bemærk: Gangbesværede kan desværre ikke benytte elevatoren til at komme ned i kælderen i forbindelse med rundvisningerne. 
  Barne- og klapvogne kan ikke komme med ned i kælderen.

 • Kan man booke til en gruppe?

  Ja. Man kan booke alle 25 billetter på en tur, hvis man ønsker en særlig omvisning kun for ens egen gruppe.

  Eller Læs mere sær-omvisning i Fjordenhus her.

   

 • Kommer der flere guidede ture?

  Der kan lige nu bestilles billetter indtil december 2020.

 • Kan vi få en gruppetur en anden dag end dem i kalenderen?

  Ja, det kan godt lade sig gøre – hvis en af guiderne kan på den ønskede dag og det ikke er et problem i forbindelse med andre aktiviteter i Fjordenhus, som jo er en arbejdsplads og ikke et museum.

  Læs mere sær-omvisning i Fjordenhus her.

 • Vi er 26-50 personer. Hvad gør vi, når der kun er plads til 25 på hver tur?

  Det ikke optimalt at have mere end 25 mennesker i huset ad gangen. Så store grupper må booke to guidede ture efter hinanden. 

  Læs mere sær-omvisning i Fjordenhus her.

 • Skal børn betale for billet?

  Børn fra og med 5 år skal have en billet. Barne- og klapvogne ikke kan komme med ned i kælderen.

 • Er det muligt at refundere allerede købte billetter?

  Ikke på dagen. Systemet tillader ikke refusion på dagen, men hvis du kontakter os minimum 5 hverdage i forvejen kan vi som oftest slette og kreditere købte billetter. Ring 7681 3100 hverdage i tidsrummet kl 8.30 og 12.

  Læs mere om købsbetingelser og persondata her.

 • Do you have separate times/tours in English?

  Unfortunately not. But if you book a group tour, you can request for it to be in English.

  Please use this form to enquire about tours in english.

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Om Vejle Kunstmuseum