vm-loop
Kulturmuseet Spinderihallerne
Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for her man må gerne røre ved tingene.
Vejle Kunstmuseum
Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!
Jernaldermiljøet i Vingsted
Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.
Randbøldalmuseet
Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæder. I de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.
Egtvedpigens Grav
Et af Europas fineste bronzealderfund blev gjort i Egtved uden for Vejle. Her fandt man en ung bronzealderpige stedt til hvile i en gravhøj. VejleMuseerne fortæller historien om Egtvedpigen.
Robert Jacobsen-Jean Clareboudt Landskabsskulptur
I en tidligere grusgrav i Tørskind ved Egtved befinder sig én af Danmarks få landskabsskulpturer.
Ravningbroen
Omkring år 980 blev der bygget en mægtig bro af vikingerne under kong Harald Blåtand. Broen målte hele 760 meter i længden, fem meter i bredden og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted - 10 km syd for kongesædet i Jelling.
Vejle Vindmølle
Vindmøllen er Vejles vartegn nummer 1! Beliggende på bakkedraget i Vejles sydlige del kan den smukke, gamle mølle ses fra store dele af byen. Fra møllens rundgang er der en imponerende udsigt over Vejle by, Grejsdalen, Vejle Fjord og Vejle Ådal.
Bindeballe Station
Bindeballe var en af stationerne på den gamle Vandelbane, som i dag fungerer som vandre- og cykelsti.
Munkenes Teglovn
Sortebrødremunkene i Vejle byggede kloster i middelalderen, og til det skulle de bruge tegl.