vm-loop
læs højtvm-speaker

Bindeballe var en af stationerne på den gamle Vandelbane, som i dag fungerer som vandre- og cykelsti.

Vejle-Vandel-strækningen blev åbnet i 1897, forlænget til Grindsted i 1914 og nedlagt i 1957.

Stationsbygningen ved Bindeballe Station er fra 1897 og er nu indrettet til museum, hvor billetkontor og ventesal er rekonstrueret med mange originale effekter. På sporet står to gamle togvogne.

Stationen ligger i Randbøl Sogn to km syd for landsbyen Bindeballe. Den blev placeret efter en lang stigning, der førte jernbanen fra ådalen ved Lihmskov op til Randbøl Hede på det sted, hvor vejen fra Spjarup til Bindeballe skar jernbanen. Terrænet er ret kuperet, og stationen kom til at ligge det eneste sted med jævnt terræn, uden nogen samlet bebyggelse eller fabriksvirksomhed i nærheden.

Da jernbanen åbnede i 1897, slog den driftige købmand Jeppe Kristensen samtidig dørene op til sin købmandsgård lige overfor den lille station.

Banen blev nedlagt i 1957, men købmandsgården består og fungerer i dag som museumskøbmandshandel.

Bindeballe Købmandsgård er en charmerende lille perle, indrettet med historisk inventar og fyldt til randen med gamle emaljeskilte og alskens finurlige varer. Den er bestemt et besøg værd!

Baneområdet fungerer nu som primitiv teltplads med adgang til toilet og et simpelt køkken og opholdsrum i stationsbygningen. Teltpladsen må benyttes til almindelige telte, og 1-2 overnatninger.

Henvendelse vedr. overnatning skal ske til Bindeballe Købmandsgård inden teltslagning.