vm-loop
læs højtvm-speaker

Hvordan dufter blå? Hvordan lyder gul? Og hvordan mærkes formerne i et maleri?

INDHOLD OG FORLØB

I undervisningsforløbet ’Sanser, farver og former’ har vi fokus på at eleverne oplever, sanser og lærer om farver og former gennem fælles oplevelser, leg med sanserne, billedsamtaler, fortælling og kreative aktiviteter.

Forløbet indledes med en fælles billedsamtale og sanserejse ind i Asger Jorns maleri ”Påtrængende Væsner….”, hvor vi sammen med eleverne oplever, og går på opdagelse i Jorns farve- og formunivers. Herefter inddeles eleverne i to hold, hvis der er flere end 20 elever i klassen, og holdene prøver skiftevis nedenstående aktiviteter.

I ‘Sanseværk’, Vejle Kunstmuseums nye permanente oplevelsesunivers for børn, får eleverne et sæt sansekort med aktiviteter, som de laver sammen parvis. De spiller farveklange, bygger skulpturer med former, dufter og blander farver, prøver at kravle gennem hele farvecirklen og meget andet.

I portræt udstillingen ‘Se Mig’ får eleverne fortællingen om Vilhelm Lundstrøms verden af farver og former. Efterfølgende laver eleverne deres egne parafraser, inspireret af Lundstrøms værk ‘Siddende kvinde’, og det, de har lært om hans formsprog.

Der er mulighed for at tilkøbe en understøttende praktisk kreativ aktivitet, og dermed udvide undervisningsforløbet til 2 timer, inkl. en kort pause.

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Læs mere