vm-loop
læs højtvm-speaker

VejleMuseerne er organisatorisk en del af Vejle Kommune, og vi henviser helt overordnet til Vejle Kommunes politik for håndtering af persondata.

Informationerne i opsummeringen herunder er hverken udtømmende eller at opfatte som et juridisk dokument.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Billetkøb og tilmelding til arrangementer

VejleMuseerne samarbejder med Place2book om billetsalg og tilmelding til de fleste af vores arrangementer. Salg/tilmelding foregår på Place2books hjemmeside. Når du køber billet eller tilmelder dig er Place2books persondatapolitik derfor gældende. Du kan læse Place2books persondatapolitik her.

Afbestilling og returret

Vi refunderer som oftest gerne dine købte billetter, hvis du henvender dig til os mindst 14 dage inden arrangementet afholdes, selvom der ifg. købeloven ikke er returret på købte billetter.

Hvis du har tilmeldt dig et gratis arrangement, men bliver forhindret i at deltage, vil vi sætte stor pris på at du kontakter os, så din plads kan komme andre til gode.

Nyhedsbrev, invitationer til udstillingsåbninger og pressemeddelelser

VejleMuseerne samarbejder med Vocast om udsendelse af nyhedsbreve, invitationer til udstillingsåbninger og pressemeddelelser. Du kan læse Vocast's privatlivspolitik her.

Nyhedsbrev

Når du tilmelder dig VejleMuseernes nyhedsbrev opbevares dit navn og mailadresse hos vores udbyder Vocast. Dine oplysninger benyttes ikke til andre formål end at sende dig relevant information om udstillinger, arrangementer, mv.

Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet ved at kontakte os, eller klikke på linket 'afmeld udsendelser' der findes i bunden af alle nyhedsbreve. Hvis du framelder dig nyhedsbrevet vil vi heller ikke længere sende dig invitationer og/eller pressemeddelelser hvis du har tilmeldt dig disse.

Invitationer

Hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev modtager du automatisk også invitationer til åbningen af alle større udstillinger på vores museer.

Du modtager også en invitation, hvis du har været involveret i udstillingens tilblivelse eller på lignende måde må formodes at have klar interesse i udstillingen.

Invitationer udsendes også til en lang række kollegaer i forskellige afdelinger i Vejle Kommune, museernes faste samarbejdspartnere og andre der har bedt om at modtage invitationer.

Du kan til enhver tid frabede dig invitationer ved at kontakte os, eller klikke på linket 'afmeld udsendelser' der findes i bunden af alle udsendelser. Hvis du framelder dig vil vi heller ikke længere sende dig nyhedsbreve og/eller pressemeddelelser hvis du har tilmeldt dig disse.

Pressemeddelelser

Vi benytter os af Vocasts store kontaktdatabase over danske medier og journalister. Hvis du ikke specifikt har givet VejleMuseerne samtykke til at modtage pressemedelelser pr. mail, og alligevel modtager dem, skyldes det med al sandsynlighed at du har givet dit samtykke direkte til Vocast.

Vi tilstræber kun at sende pressemeddelelser til medier/journalister, for hvem de er relevante. Hvis du modtager pressemeddelelser fra os, som du ikke synes er relevante (fx fordi de ikke falder indenfor dit fagområde eller omhandler arrangementer der for 'for lokale'), må du meget gerne kontakte os, så vi kan sætte dig i en anden kategori i vores system.

Du kan til enhver tid frabede dig alle vores pressemeddelelser ved at kontakte os, eller klikke på linket 'afmeld udsendelser' der findes i bunden af alle pressemeddelelser. Hvis du framelder dig vil vi heller ikke længere sende dig nyhedsbreve og/eller invitationer hvis du har tilmeldt dig disse.

Formularer på denne hjemmeside

Når du udfylder en formular på vejlemuseerne.dk opbevares de indsendte data på vores hjemmesides server og sendes automatisk via mail til relevante medarbejdere. Du bør derfor ikke sende særligt følsomme personoplysninger (fx dit cpr.nr) via formularerne.

Vi sletter de indsendte oplysninger når der ikke længere er brug for dem. Fx når den omvisning du har bestilt er gennemført, e.lign.

VejleMuseerne på sociale medier

VejleMuseerne har profiler på en række sociale medier, herunder Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, m.fl. Her kan du stille spørgsmål, modtage servicemeddelelser, se begivenheder, deltage i aktuelle debatter med mere.

Fælles for dem alle er, at der er plads til både forslag, ris og ros og debat, så længe det foregår i en god og konstruktiv tone. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, der ikke lever op til dette.

Husk, at det du skriver på facebooksider mv. kan læses af alle, så undgå derfor at skrive personfølsomme oplysninger.

Du kan ikke kontakte os via Facebook Messenger o.lign. beskedfunktioner, som følge af Vejle Kommunes retningslinjer.

Når du færdes på vores Facebooksider og alle andre profiler på lignende eksterne platforme, registrerer disse platforme din færden ved hjælp af cookies. Det betyder bl.a. at vi kan få statistik over, vores besøgende ligesom Facebook bruger oplysningerne til at målrette indhold til dig.

På VejleMuseerne benytter vi os af Facebooks værktøjer til at målrette relevante annoncer til personer der tidligere har vist interesse for specifikke emner. Hvis du eksempelvis har været tilmeldt et facebookevent for et arkæologi-foredrag eller set vores arkæologi-videoer, kan vi ved hjælp af Facebooks værktøjer målrette annoncer om kommende arkæologi-arrangementer til dig.

Du kan læse mere om Facebooks cookiepolitik her.

Læs Vejle Kommunes generelle politik om personoplysninger og sociale medier her.

Billeder og video på denne hjemmeside og vores andre platforme

VejleMuseerne følger reglerne i persondataforordningen og markedsføringsloven, når vi benytter os af billeder og video.

Portrætbilleder og situationsbilleder

Datatilsynet skelner mellem portrætbilleder og situationsbilleder, når de skal vurdere, om et billede uden videre kan offentliggøres, eller om det kræver dit samtykke.

Det kræver samtykke at bruge portrætbilleder. Situationsbilleder kan bruges uden samtykke, hvis de er taget på et offentligt sted, er harmløse og ikke på nogen måde krænker, udstiller eller udnytter personen. Det gælder også, selvom der er personer på billedet, hvis det vigtige stadig er situationen eller aktiviteten.

Der findes ingen entydig definition af grænsen mellem portræt- og situationsbilleder, men hos os sætter vi  som udgangspunkt grænsen ved, om der er flere eller færre end 3 genkendelige personer i fokus i billedet.

Bruger vi et billede af dig?

Vi beder altid om at få underskrevet en blanket med samtykke, inden vi bruger et portrætfoto på fx sociale medier, hjemmesiden, videoer og i foldere. Hvis personen er under 18, beder vi om forældreunderskrift. Samtykke kan til enhver tid tilbage ved at kontakte os. Dette gælder også for medarbejdere, frivillige, etc.

Hvis du meddeler os, at du ikke længere ønsker at et foto vises på fx vores hjemmeside, fjerner vi det hurtigst som muligt.
Samtykket kan kun trækkes tilbage fremadrettet. Hvis fotoet fx er brugt i trykt materiale, kan fotoet først fjernes ved genoptryk.

Hvis vi har brugt et situationsbillede med dig på, fjerner vi det naturligvis også, hvis du ønsker det. Kontakt os blot.

Læs hele Vejle Kommunes politik om samtykke og brug af fotos her.

Generelt om Vejle Kommunes behandling af dine personoplysninger

Vejle Kommune er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig. Vi følger reglerne i Databeskyttelsesloven og Databeskyttelsesforordningen.

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver Bech-Bruun Advokatpartnerselskab, CVR nr. 38538071, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på følgende måder:
Telefonnummer: 72273002
E-mail: dpo.vejle@bechbruun.com
Sikker beskedfunktion via https://dpo.bechbruun.com/vejle

Vi opfordrer til, at du bruger den sikre beskedfunktion, hvis din henvendelse indeholder følsomme eller fortrolige oplysninger.

Dine rettigheder

Du har efter Databeskyttelsesforordningen følgende rettigheder: Ret til at se oplysninger, ret til berigtigelse, ret til indsigelse. I særlige tilfælde har du ret til sletning eller begrænsning af behandling af dine personoplysninger. Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk
Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver.

Klagemuligheder

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk