vm-loop
læs højtvm-speaker

Konstruer en virkelighed og se på dig selv. Grav fortiden op. Mærk historien. Prøv et håndværk og bring et offer. VejleMuseernes skoletilbud dækker både kunst, historie og arkæologi.

Vi bevarer og formidler vores fælles kunst- og kulturarv og byder eleverne velkommen i anderledes undervisningsmiljøer.

For alle tilbud gælder det som udgangspunkt, at der skal bookes mindst 14 dage i forvejen. Jernaldermiljøet i Vingsted har særlig tilmeldingsprocedure.

Se vores tilbud herunder.

Skole­forløb på Vejle Kunst­museum

Brug kunsten aktivt i undervisningen – vores skoletilbud er fuld af relevante temaer. Bliv klogere på, hvordan vi fremstiller os selv og hinanden. Dyk ned i hvordan visuelle udtryk skaber holdninger til bestemte grupper i samfundet. Fokuser og vær med til at løse problemer. Mærk din krop midt i byen og kig bag guldalderens konstruerede fædrelandskærlighed.

læs mere

Skole­forløb på Kultur­museet Spinderi­hallerne

Brug historien aktivt i undervisningen – vores skoletilbud bugner af oplevelser i tiden. Kast dig ud i sjove lege og sure pligter som de var for 100 år siden i Vejle. Gå på opdagelse i byens middelalder. Grav dig til en forståelse af arkæologernes arbejde og oplev alt det, de har fundet lige omkring Vejle. Lær Vejle at kende som industribyen Danmarks Manchester og vær med på moden fra jernalderen.

læs mere

Skole­forløb i Jernalderen

I Danmarks største rekonstruerede jernalderlandsby byder vi på oplevelse, fællesskab og fordybelse. Jernaldermiljøet i Vingsted tager hvert år i mod 3-4.000 skolebørn fra 0. til 9. klasse, der i 1-3 dage bor og lever i jernalderen. Eleverne kommer helt tæt på det levede liv i jernalderen, og de oplever hvordan dagligdagen i landsbyen fungerer.

læs mere