vm-loop
læs højtvm-speaker

Prøv et håndværk og bring et offer i jernalderen. Konstruer en virkelighed og se på dig selv. Grav fortiden op. Mærk historien. Vejlemuseernes skoletilbud dækker både kunst, historie og arkæologi.

Vi bevarer og formidler vores fælles kunst- og kulturarv og byder eleverne velkommen i anderledes undervisningsmiljøer.

For alle tilbud gælder det som udgangspunkt, at der skal bookes mindst 14 dage i forvejen. Vingsted jernalder har særlig tilmeldingsprocedure.

Se vores tilbud herunder.

Skole­forløb på Kultur­museet

Kulturmuseet i Vejle fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går. Samlingerne strækker sig fra jernalderen år 500 f.Kr til ca. år 1000, til nyere tids historie fra 1850-tallet og frem til i dag. Vi bruger historien aktivt i skoleforløbene, og har fokus på dialogbaseret undervisning, at eleverne udvikler historisk empati og at de får en forståelse af, hvordan fortiden påvirker nutiden.

Læs mere

Skole­forløb på Vejle Kunst­museum

På Vejle Kunstmuseum får dine elever kunstoplevelser, som tager udgangspunkt i livet og hverdagen. Vi inviterer til at gå på opdagelse i kunstens verden igennem bl.a. billedsamtaler, sanselige oplevelser, æstetiske læreprocesser, dialog og bevægelse.

Læs mere

Skole­forløb i Jern­alderen

Du kan SENEST FREDAG 22.04 2022 tilmelde grupper til skoleåret 2022-23 I Danmarks største rekonstruerede jernalderlandsby byder vi på oplevelser, fællesskab og fordybelse. Vingsted Jernalder tager hvert år i mod 3-4.000 skolebørn fra 0. til 9. klasse, der i 1-3 dage bor og lever i jernalderen. Eleverne kommer helt tæt på livet i jernalderen, og de oplever, hvordan dagligdagen i landsbyen fungerer.

Læs mere