vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

2019 har været endnu et travlt år for VejleMuseernes arkæologer med mange spændende udgravninger. Hør alt om året, der gik, og kom helt tæt på til dette spændende foredrag.

I foredraget fortælles bl.a. om udgravningen ved Erritsø, hvor arkæologerne har afsløret en næsten 50 meter lang vikingetidshal, der har stået i flere faser. Det viser, at stedet formodentligt har været et magtcentrum for kongemagten allerede i 700- og 800-tallet, og altså længe før Harald Blåtand på den store Jelling-sten skriver, at han samler riget. 

Desuden berettes om fundet af Uhrhøj-skatten - en enorm skat på ca. 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen, der i år så dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år. 

Nyt er der også fra Rådhustorvet, hvor arkæologerne i øjeblikket er i gang med at udgrave bygninger og grave, der giver ny viden om det aller ældste Vejle. Nogle af fundene fra Rådhustorvet kan ses under aftenens foredrag, når vi åbner døren til udstillingen kun for gæster til foredraget. Her vil det også være muligt at få et sidste glimt af guldskatten fra Hjarnø. 

Aftenen byder også på nogle af de nye detektorfund i vores område. 

Foredraget afholdes i teatersalen 'Xeneriet', der har samme adresse som museet.

Arkæologi

I VejleMuseernes arkæologiske ansvarsområde ligger både Egtvedpigens bronzealderhøj og Harald Blåtands Jelling. Men det er kun en flig af alle de fantastisk spændende spor efter fortiden, vi hele tiden graver frem. Følg med i arkæologernes arbejde.

læs mere

Andre arrange­menter

Se alle

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

læs mere