vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Hør om slagtermesteren, der blev kunstsamler og om skabelsen af en helt ny kunstform, før det hed CoBrA.

Velkommen til Vejle Kunstmuseums nye særudstilling Kunst for kød.

I tiden før og under 2. Verdenskrig skabte slagtermester Max Wørzner fra Vejle en enestående samling af ny og banebrydende kunst.

Denne samling kan du nu opleve på Vejle Kunstmuseum, hvor vi i juli og august tilbyder gratis introduktioner i udstillingen.

Introduktionen ved kunstmuseets guide varer en lille halv time. Tilmelding nødvendig.

Kort om udstillingen

Max Wørzner fik, som en af de første, øjnene op for  den abstrakte ekspressionisme. Han var en mand, der ikke lod sig påvirke af, at kunstnernes radikale udtryk hverken faldt i god smag i de etablerede kunstkredse eller hos den brede befolkning.

Han købte ofte værkerne direkte af kunstnerne – nogle gange endda inden malingen på lærredet var tørt. En del af betalingen bestod tit af kødpakker, som var en overdådig luksus for de fattige kunstnere.

Mange af de unge kunstnerne blev senere en del af CoBrA-bevægelsen (1948-1951). Med Asger Jorn i spidsen var de fortalere for, at kunsten skulle fungere som en samlende enhed for folket efter krigen.

Tanker og idéer fra dengang er stadig til inspiration for kunstnere den dag i dag.

Kunst for kød tager os med på en rejse tilbage til tiden før og under 2. Verdenskrig. Netop nu, i 2021, står vi på tærsklen til en lignende historisk periode, hvor vi på én gang kan begynde at se frem mod lysere tider, men samtidig lever i en hverdag, der stadig er hårdt påvirket af krisen.

Vi glæder os til at se dig.

Andre Arrange­menter

Se alle

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Læs mere