vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Forestillingen må desværre aflyses. Alle tilmeldte har fået direkte besked.

En monolog om hadforbrydelser - opført lige midt i RØD

Kærlig hilsen hadet er en fortælling om at blive slået ned, både fysisk og psykisk. 

Kærlig hilsen hadet er en barsk monolog om at falde fra, men også falde til i netop det fald, som et overfald indebærer. En monolog om at rejse sig og gå ud i verden til en anden virkelighed uden om hadet, en ny virkelighed og en ny måde at leve sit liv -  og ikke længere kun overleve det. Vold kan være det, der forandrer dig og skærper dine omstændigheder.

Kærlig hilsen hadet bygger på forfatteren Tomas Lagermand Lundmes egne oplevelser, hvor en personlig historie om overfald, voldtægt og svigt bliver omdrejningspunkt for en større fortælling om, hvordan kampen og ønsket om frihed bliver til had og selvhad. Monologen er instrueret af Christoffer Berdal og bliver spillet af skuespilleren Johannes Nymark.

Folkene bag forstillingen fortæller:

"Vi er meget glade for, at Johannes Nymark har taget rollen og teksten på sig og har gjort den til sin. Johannes har brugt sin platform aktivt til offentligt at sige fra over for nedgørende sprogbrug mod homosexuelle, hvor han har mødt det."

Forestillingen henvender sig til såvel voksne som unge fra 16 år.

Ud over på Vejle Kunstmuseum kan 'Kærlig hilsen hadet' opleves på Aveny T i København, på Horsens Kunstmuseum, på Rådhuspladsen under CPH Pride, og på KØN i Aarhus.

Hver forestilling bliver en unik og personlig historie, der udspilles og skabes i samarbejde med stemningen fra publikum. Tekstens hudløse ærlighed ser for sig et samfund, hvor overfald og dets varige konsekvenser stadig er stærkt tabubelagte. Dét er vi er nødt til at tale om, hvis vi skal komme det til livs. Det kredser monologen om, både individuelt og kollektivt har vi et ansvar. 

  • Manuskript: Tomas Lagermand Lundme
  • Instruktion: Christoffer Berdal 
  • Skuespiller: Johannes Nymark
  • Producent: Therese Maria Gram

Andre arrange­menter

Alle arrangementer

RØD

En undersøgelse af menneskers følelsesliv, med den røde farve i centrum!

Se udstillingen RØD

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle Kunstmuseum