vm-loop
Kunst for kød
I tiden før og under Anden Verdenskrig skabte en gruppe unge danske kunstnere en helt ny kunstretning - abstrakt ekspressionisme - der gjorde oprør mod det etablerede og tog udgangspunkt i tidens usikkerhed og begrænsninger. Senere dannede de CoBrA, med Asger Jorn i spidsen.
Se Mig! Jeg ser dig!
Portrætkunst er en ældgammel kunstnerisk disciplin, som nok aldrig går af mode. Et portræt er en fremstilling af et individ. Portrættet skal indfange netop dét, som gør individet til noget særligt. Det kan være et fysisk kendetegn, et blik eller måske bare en stemning. Et portræt kan antage mange former. Det kan være realistisk, symbolsk, overdrevent, underspillet, idealiseret eller humoristisk.
Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.
Kropumulige skulpturer
Hvad er den perfekte krop? Hvornår er kroppen sund, og hvad er den ideale krop? Selvopfattelse og (andres) billeder af kroppen optager børn og unge i en selfie-tid. Eleverne kommer på en rask travetur rundt i Vejles bymidte til en dialog om krop og identitet, mens vi bevæger os.
Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.
Mød dit kunstmuseum
Hvad er et kunstmuseum? Hvad viser vi på kunstmuseet her i Vejle? Sammen med kunstmuseets guide introduceres børnene til kunstmuseets kunst generelt, og dermed til dét, at gå på museum.
Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.
Konstruerede virkeligheder
Billeder er et kraftigt medie, der både forfører og provokerer os til at forholde os til den verden, vi lever i. Guldalderens landskabsmalerier ligner virkeligheden. Men tidens malere var mestre i billedmanipulation. Kunsten var en del af et større politisk projekt, der skulle få danskerne til at elske deres fædreland.
Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.
Problemer!
John Kørners kunst handler om problemer. Et problem er et spørgsmål, som er svært at besvare. På kunstmuseet hænger John Kørners grafiske serie ”War Problems”, som handler om de 21 danske soldater, der er blevet dræbt i krigen i Afghanistan fra 2002-2009. I serien ”War Problems” er problemet konkret: 21 mænd er døde. Men nogle gange er problemer mere abstrakte.
Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.