vm-loop
læs højtvm-speaker

Mød en række detektorfolk, der vil fortælle om deres interesse og bedste fund.

I samarbejde med en række dygtige detektorførere fra lokalområdet danner særudstillingen Guld & Kaos rammen om en spændende aften i detektorarkæologiens tegn.

Du kan afprøve forskellige detektorer, søge efter spændende fund i museets egen gravekasse og høre fortællingerne om detektorførernes bedste fund.

Flere af VejleMuseernes arkæologer vil også være til stede, og fortælle om brugen af detektorer i moderne arkæologisk arbejde.

Samtidig kan du se udstillingen om Hjarnøskatten, der netop så dagens lys i forbindelse med detektorarkæologi, og møde de arkæologer, der har udgravet den.

Arrangementet er gratis og afholdes ifm Lang Tirsdag i Spinderihallerne.

Læs mere om aftenens andre spændende arrangementer og muligheden for at tilmelde sig fællesspisning på spinderihallerne.dk/langtirsdag.

Guld og Kaos

Særudstilling om jernalderens guldofringer på Kulturmuseet Spinderihallerne. Se Hjarnøskatten og mærk det kaos der ramte verden, da solen forsvandt!

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene. Gratis adgang

læs mere

Arkæologi

I VejleMuseernes arkæologiske ansvarsområde ligger både Egtvedpigens bronzealderhøj og Harald Blåtands Jelling. Men det er kun en flig af alle de fantastisk spændende spor efter fortiden, vi hele tiden graver frem. Følg med i arkæologernes arbejde.

læs mere