vm-loop
læs højtvm-speaker

En Timian-duftende pattegris-skulptur og spiselige serveringer, der peger i retning af fremtiden: Mød billedkunstner Johanne Anastasia Stoffersens kunst om mad og smag på en helt gratis, spiselig performance på Kulturmuseet d. 9. august 2024.

Den 9. august kl. 15-17 sætter vi slutspurten ind af MAD-udstillingen på Kulturmuseet med en pop-up kunstudstilling og en gratis mad-performance, der byder på ”gastronomisk extravaganza” og smagsprøver med kunstnerens take på mad for fremtiden.

Denne dato kan du møde billedkunstner Johanne Anastasia Stoffersen, som præsenterer hendes skulptur ’FEAST’, der bl.a. består af en timianduftende skulptur af en helstegt pattegris, som snyder sanserne og lægger nye kunstneriske lag til særudstillingens fortællinger om MAD, og hvordan det forholder sig til vores madvarers politiske og sociale historie. Mad kan bruges til at forstå kulturel identitet, menneskets forhold til naturen, magt, fællesskab og klasse.

Ikke mindst sætter vi denne dag fokus på mad som forum for socialt samvær, når kunstneren til præsentationen 9. august opstiller en spiselig anretning af ”gastronomisk extravaganza” og byder på lækre smagsprøver, der sætter tanker i gang om fremtidens madkultur.

Program 9. august 2024

Kl. 15 åbningstale ved Vejlemuseerne og billedkunstner Johanne Stoffersen, der præsenterer sit værk FEAST

Kl. 15.15 Kunstneren serverer en lille anretning: Smag et bud på fremtidens mad

15.45 – 17: Mulighed for at se udstillingen MAD og tale med kunstneren

Dele af værket ’FEAST’ vil kunne opleves i udstillingen MAD frem til d. 25. august, hvor særudstillingen lukker.

Om kunstneren

Johanne Anastasia Stoffersen (f. 1994, DK) er uddannet på Det kongelige Danske Kunstakademi (2024) og arbejder med at fusionere billedkunst og mad i scenografiske middagsselskaber og madskulptur.

Hendes værker og performative middagsselskaber har de senere år været vist på en lang række af landets kunstinstitutioner som bl.a. SMK (2024); Kunsthal Charlottenborg (2024); Blaagaard Teater (2024); Kunsthal Spritten (2024); Gl. Holtegaard (2023); O - Overgaden (2023): og på Augustiana Kunstpark & Kunsthal (2022).

MAD

Et spisekammer fyldt til randen med Danmarkshistorie for hele familien!

Besøg udstillingen

Kultur­museet i Vejle

Oplev hvordan den verden vi kender i dag, blev skabt.

Besøg Kulturmuseet

Tak

Særudstillingen MAD og aktiviteterne ifm udstillingen er støttet at Region Syddanmarks Kulturmidler, Louis-Hansen Fonden og Spar Nord Fonden.

Logoer: Louis-Hansen Fonden, Spar Nord Fonden og Region Syddanmark