vm-loop
læs højtvm-speaker

Spændende dobbeltforedrag om alkymi i historien og i kunst.

Bemærk: Ny dato

Alkymi er omgivet af forestillinger om magi, at kunne overskride virkelighedens grænser og transformere noget almindeligt til noget ekstraordinært. Historisk var alkymister drevet af ønsket om at forvandle ordinære materialer, for eksempel bly, til kostbare materialer som guld. De var videnskabsfolk, kemikere og kunstnere, men også optaget af spirituelle og religiøse tanker.

Hør VejleMuseernes kulturhistoriske inspektør Rasmus Skovgaard Jacobsen fortælle om alkymiens historiske baggrund. Foredraget finder sted i kunstmuseets særudstilling Alkymistens Laboratorium, skabt af kunstner Cecilia Westerberg. Derfor vil kunstmuseets inspektør Trine Grøne både fortælle om alkymi i samtidskunst og introducere sanseudstillingens alkymistiske univers.

Prisen er inkl. kaffe og kage.

Alky­mistens Labora­torium

Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan bruges som medicin? Hvad er farvepigmenter lavet af? Alt det og meget mere kan børn, unge og andre nysgerrige finde svar på i Alkymistens Laboratorium på Vejle Kunstmuseum.

læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere