vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Heide W. Nørgaard, Postdoc., Moesgaard Museum fortæller om handel gennem netværk i bronzealderen.

Netværksskift er inspiration til bronzealderens sociale organisation

Den storslåede Sydskandinaviske bronzealder etablerede sig på baggrund af kobber handlet gennem netværk fra de britiske øer samt Slovakiet for lidt over 4000 år siden.

Disse handelsnetværk bestod gennem 500 år, hvorefter de blev opløst og nye handelsnetværk for kobber blev etableret til alperne i det nordlige Italien.

De nye forskningsresultater viser, at både forsyningskæden og handelsnetværket gennemgik adskillige forandringer i løbet af de første 700 år af den nordiske bronzealder. Forandringerne medvirkede til udviklingen af en kultur der mestrede yderst specialiseret metalhåndværk som kan ses i Egtved pigens smykker.

Du behøver ikke billet eller tilmelding for at se livestreamen. Hent din gratis billet til det fysiske foredrag her.

Arrange­menter

Alle arrangementer

Pigen fra Egtved

I år er det præcis 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet en iskold vinterdag i februar, i resterne af en stor bronzealdergravhøj på Egtved Holt. Vi fejrer jubilæumsåret med en stor, ny særudstilling på Kulturmuseet og masser af aktiviteter i Egtved.

Læs mere

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Læs mere

Der skal lyde en stor tak til Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Region Syddanmarks Kulturpulje for økonomisk støtte til jubilæumsåret.

Tak til Louis-Hansen Fonden og Region Syddanmark