vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

I dette dobbelt-foredrag fortæller to af Vejlemuseernes inspektører om de første 100 års forskning i Egtvedpigen, og om køn, identitet og mobilitet på Egtvedpigens tid.

Pigen fra Egtved 1921-2021: De første 100 turbulente år med Egtvedpigen

Katrine Balsgaard Juul fra Vejlemuseerne fortæller om særudstillingen Pigen fra Egtved, der præsenterer de første 100 års fundhistorik med Egtvedpigen.

Bronzealderens netværk: Køn, Identitet og Mobilitet på Egtvedpigens tid.

Louise Felding, Vejlemuseerne fortæller om hovedresultater fra sin phd, der bl.a. omhandler to nyligt udgravede egekistebegravelser fra Vejleegnen, samt arkæologiske analyser af Egtvedpigens gravudstyr og deres betydning for vores forståelse af Egtvedpigens identitet. 

Foredragsrækken arrangeres i samarbejde mellem Vejlemuseerne og Egtvedpigens Venner. Det er gratis at deltage i foredragene, der er støttet af Region Syds Kulturpulje.

Nogle foredrag afholdes i Roberthus i Egtved mens andre afholdes i Spinderihallerne i Vejle.

Foredragene bliver også streamet og kan ses online. 

Andre arrange­menter

Alle arrangementer

Pigen fra Egtved

I år er det præcis 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet en iskold vinterdag i februar, i resterne af en stor bronzealdergravhøj på Egtved Holt. Vi fejrer jubilæumsåret med en stor, ny særudstilling på Kulturmuseet og masser af aktiviteter i Egtved.

Besøg udstillingen

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Besøg Kulturmuseet

Der skal lyde en stor tak til Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Region Syddanmarks Kulturpulje for økonomisk støtte til jubilæumsåret.

Tak til Louis-Hansen Fonden og Region Syddanmark