vm-loop
læs højtvm-speaker

Kom til Danmarks hyggeligste og mest originale jernaldermarked. Vi inviterer til to dage, fyldt med liv og aktiviteter, for både børn og voksne, i Jernaldermiljøet i Vingsted.

Forskellige værksteder og boder med jernalderhåndværk, vil fylde landsbyen med markedsstemning. Jernaldermarkedet får i år besøg af mange forskellige håndværk: læderhåndværk, jernudvinding, brikvævning, skindmageri, perlemageri og mange flere.

Igen i år bliver der for børn et aktivitets-løb, hvor man kan lave pung, smede en ting, lave amuletter og meget mere. Alle børneaktiviteter er lige som sidste år inkluderet i entreprisen. 

Husene vil være åbne og i fuld gang med at lave smagsprøver på jernaldermad. Jelling Bryghus serverer øl og helstegt pattegris.

Alle aktiviteter i værkstederne er inkluderet i billetprisen

Jernaldermarked
Jernaldermarked
Jernaldermarked
Jernaldermarked
Jernaldermarked

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

læs mere