vm-loop
læs højtvm-speaker

Kom til Danmarks hyggeligste og mest originale jernaldermarked. Vi inviterer til to dage, fyldt med liv og aktiviteter for både børn og voksne i Vingsted jernalder.

Formidlingen er i højsæde og håndværket originalt. Over 100 aktører og frivillige fylder jernalderlandsbyen op, og er klar til at formidle og vise deres håndværk, når Vingsted jernalder endnu en gang slår dørene op til det traditionsrige Jernaldermarked.

Jernalderlandsbyen bliver fyldt med handelsfolk fra nær og fjern, og i år får vi også besøg af en flok krigere der vil vise publikum hvilke våben man havde, og hvordan man brugte dem.

Vølven har sørget for godt vejr, og vi glæder os vildt meget til en aldeles fantastisk weekend!

Bronzestøber, tatoveringer og meget mere

Kom og mød bronzestøberen, mjødbryggeren, perlemageren, brikvæveren, smeden, træhåndværkeren, ben og horn mageren og mange flere.

Køb nålebundne uldsokker eller gå på opdagelse i et af vores huse hvor du kan grutte mel og bage dit eget fladbrød.

Hvorfor ikke få en tatovering lavet på ægte jernaldermanér eller måske få flettet din hår i en af de smukke fortidsfrisurer der findes.

Vores jernudvindingsekspert vil vise os, hvor magisk det er, når han udvinder jern i vores jernudvindingsovn.

Spændende børneaktiviteter og lækker mad

Når entreen er betalt, er alle børneaktiviteter gratis for børn. De kan lave deres egen læderpung, snitte en trækniv, lave ler-amuletter og smede deres egen Thorshammer eller Midgårdsorm.

På bueskydningsbanen kan du selv prøve kræfter med bue og pil, og skyde efter vildsvin og hjorte. Man kan også købe sit eget sværd og skjold i træ.

Bliver sulten for stor, er der helstegt pattegris, pølser, øl og sodavand klar, og i Fimbulkiosken kan du købe is, kaffe, te og muffins.

Lørdag, søndag eller begge dage?

Billet til en dag koster 90 kr for voksne og 70 kr for børn.

I kan også købe til begge dage med det samme for kun 135 kr for voksne og 105 kr for børn.

Vingsted jern­alder

Vingsted jernalder er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan du deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene.

Læs mere