vm-loop
læs højtvm-speaker

Kom til Danmarks hyggeligste og mest originale jernaldermarked. Vi inviterer til to dage, fyldt med liv og aktiviteter for både børn og voksne i Vingsted jernalder.

Vi åbner igen landsbyen for håndværkere og handlende fra nær og fjern!

Værksteder og boder med historisk håndværk i højsædet fylder landsbyen med markedsstemning, og huse og værksteder slår dørene op for spændende aktiviteter og lækre smagsprøver på jernaldermad.

Mød de dygtige håndværkere

Gå på opdagelsen i boderne med de mange forskellige håndlavede varer, og mærk markedsstemningen.


Mød smeden, bronzestøberen, perlemageren, øl- og mjødbryggeren, træarbejderen, ben- og hornmageren, tatovøren, shamanen, nålebinderen og mange mange andre fantastiske håndværkere.
Du kan naturligvis købe masser gode sager med hjem, men på jernaldermarkedet i Vingsted er det vigtigste at håndværket og historien bliver formidlet.

Masser gratis børneaktiviteter.

Børn kan lave en læderpung og fylde den med små ting de laver i de forskellige værksteder. Man kan blandt andet smede, snitte, væve og lave amuletter eller prøve kræfter med bueskydningskunsten.

Alle børneaktiviteter er gratis og inkluderet i billetten.

Dagen igennem vil der være sang og musik.

Er du sulten og tørstig står Jelling bryghus klar og i Fimbulkiosken kan du købe is, kaffe/te og kage.

Kl. 14 begge dage kan du se resultatet af jernudvindingsekspertens hårde arbejde.

Følg med her på siden, og få løbende opdateringer om Danmarks mest originale og hyggeligste jernaldermarked

 

Vingsted jern­alder

Vingsted jernalder er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan du deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene.

Læs mere