vm-loop
læs højtvm-speaker

Få inspiration til forvandlinger i det nye år, når Vejle Kunstmuseums inspektør Trine Grøne introducerer baggrunden for udstillingen.

Efter juletravlhed, familiesamvær og gyldne stunder er det tid til andre oplevelser.

Tag gode venner i hånden og kom på rejse i Alkymistens Laboratorium. De gamle alkymister fordybede sig i kemiske eksperimenter, kunst og videnskab. Nogle forsøgte at forvandle bly til det pureste guld. Særudstillingen Alkymistens Laboratorium, skabt af kunstner Cecilia Westerberg, tematiserer alkymistens arbejdsproces fra samling i wunderkammeret, urtekendskab i herbariet, eksperimenter i farvelaboratoriet og skyggeteater i transformationsrummet. Det er en udstilling, der appellerer til alle sanser og byder på aktivitet og engagement.

Vi kommer ind på historisk alkymi, men også på, hvordan Cecilia Westerbergs er et eksempel på alkymi som tema og idé i samtidskunsten i dag.

Alle er velkomne.
Prisen er inkl. en kop kaffe. Kage kan tilkøbes.

Alky­mistens Labora­torium

Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan bruges som medicin? Hvad er farvepigmenter lavet af? Alt det og meget mere kan børn, unge og andre nysgerrige finde svar på, når dørene til Alkymistens Laboratorium slås op fra den 12. oktober 2019 på Vejle Kunstmuseum.

læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere