vm-loop
læs højtvm-speaker

Hvordan mon Egtvedpigens gravhøj tager sig ud efter solnedgang og i månelys ved midsommer?

Vi begynder med en rundvisning ved gravhøjen, og fortællingen om den ikoniske Egtvedpige.

Derefter sætter vi os på medbragte tæpper og nyder roen omkring os, mens solen går ned og månen titter frem. Vejlemuseernes bronzealdereksperter fortæller myter om fundet af Egtvedpigen, gravhøje og måske endda en spøgelseshistorie eller to fra området. Der er fokus på at opleve naturen omkring os og lade roen sænke sig over midsommeraftenen.

Medbring selv fornuftigt tøj efter vejret, tæpper til at sidde på og en kande varm kaffe eller kakao. Arrangementet er for familier med børn fra ca. 8 år.

Pigen fra Egtved

I år er det præcis 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet en iskold vinterdag i februar, i resterne af en stor bronzealdergravhøj på Egtved Holt. Vi fejrer jubilæumsåret med en stor, ny særudstilling på Kulturmuseet og masser af aktiviteter i Egtved.

Besøg udstillingen

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Gratis adgang