vm-loop
læs højtvm-speaker

Kunstmuseets inspektør Trine Grøne introducerer tankerne bag og aktiviteterne i sanseudstillingen Alkymistens Laboratorium.

Magi og mystik er del af vores billede af de historiske alkymisters arbejde med transformere noget ordinært til noget ekstraordinært. Kunstner Cecilia Westerberg er i udstillingen Alkymistens Laboratorium inspireret af de arbejdsprocesser, der var del af alkymistens praksis.

Oplev alkymistens wunderkammer, et herbarium med helbredende og giftige planter, farvelaboratoriet og transformationsrummet, hvor alt kan ske!

Kunstmuseets inspektør Trine Grøne introducerer tankerne bag og aktiviteterne i udstillingen Alkymistens Laboratorium. Det er en sanselig og engagerende udstilling, hvor man kan røre og gøre. Udstillingen eksperimenterer med forskellige muligheder for gennem engagement, at møde kunst på en ny måde.

Omvisningen er for voksne.

Alky­mistens Labora­torium

Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan bruges som medicin? Hvad er farvepigmenter lavet af? Alt det og meget mere kan børn, unge og andre nysgerrige finde svar på, når dørene til Alkymistens Laboratorium slås op fra den 12. oktober 2019 på Vejle Kunstmuseum.

læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere

Foto øverst: Emil Brøbech