vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Oplev den store særudstilling MAGT OG GULD sammen med museumsinspektør Charlotta Lindblom.

Mere end 10 års forarbejde kulminerede med åbningen af MAGT OG GULD.

Museumsinspektør Charlotta Lindblom har arbejdet med vikingernes østlige forbindelser i mange år. Projektet har dannet grundlag for både MAGT OG GULD her på Vejlemuseerne og for historierne, der fortælles i søsterudstillingen RUS på Moesgaard Museum.

Charlotta viser rundt i udstillingen til disse omvisninger.

Der er omvisninger på følgende dage:

  • Fredag 6/5 kl. 12.00 og 14.00
  • Tirsdag 10/5 kl. 12.00 og 14.00
  • Lørdag 14/5 kl. 12.00

Omvisningen varer ca. 60 minuter. Sammen med billetten kan du købe bogen Magt og guld - Vikinger i øst, der udgives sammen med udstillingen til rabatpris: 179,- (Normalpris 249,-)

Harald Blåtand og den mytiske forgængers guld

Vikingernes østlige forbindelser og den enorme guldskat fra Vindelev spiller hovedrollerne i den store særudstilling, der åbner op til påskeferien.

Harald Blåtand “...vandt sig hele Danmark og Norge, og gjorde Danerne kristne”. Det eftermæle sikrede han sig ved at mejsle det i den store Jellingsten.

Mange vil også vide, at han lod en række af Danmarkshistoriens mest imponerende bygningsværker opføre: Ravningbroen, palisaden omkring Jelling og ringborge landet over.

Færre ved måske, at Haralds magt i høj grad var baseret på tætte alliancer med herskerne i det nuværende Polen, og Jellingdynastiet stod på skuldrene af en række tidlige konger, som vi kun kender fra sagn, sparsomme kilder og arkæologiske fund.

Det er netop denne samlede fortælling om Harald Blåtands magt, der fortælles i den nye store udstilling.

Magt og guld - Vikinger i øst

07.04.22 - 18.12.22

Besøg udstillingen

Udstillingen er udviklet i et samarbejde med Moesgaard Museum og er bygget op omkring den nyeste forskning. Udstillingen kan realiseres ved generøse bevillinger fra Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorcks fondKnud Højgaards fondAugustinusfonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens fond.

Tak til fonde