vm-loop
læs højtvm-speaker

06.04.22 - 07.08.22

Kørners kunstkonkurrence er en årlig tilbagevendende konkurrence for alle landets gymnasieelever, hvor billedkunst- og designelever får muligheden for at blive udvalgt til at udstille på henholdsvis Vejle Kunstmuseum og Kastrupgaardsamlingen. Hvert år udvælger en dommerkomite de bedste værker som bliver præsenteret på de to museer.

Naturligvis

I år er temaet NATURLIGVIS. Naturligvis tematiserer bl.a. naturen, landskaber, køn og etnicitet. Temaet lægger også op til en fortolkning af det unaturlige og det kunstige som kan opstå imellem mennesket og naturen.

Af de mange indsendte værker har dommerkomiteen udvalgt de 31 værker der udstilles. Blandt disse 31 værker bliver der udvalgt tre vinderværker som afsløres til ferniseringen på Vejle Kunstmuseum.

Hvad er Kørners kunstkonkurrence?

Kørners kunstkonkurrence er skabt af John Kørner, som er en af Danmarks største grafiske kunstnere, i samarbejde med billedkunst og designlærer foreningen BDF og Undervisningsministeriet.

Konkurrencen blev lanceret i 2018, hvor 70 værker blev indsendt og13 værker udvalgt til udstillingen på Vejle Kunstmuseum. I år har dommerkomiteen udvalgt 31 værker til udstillingen på Vejle Kunstmuseum og Kastrupgaardsamlingen ud af i alt 500 indsendte værker. De værker, som er blevet udvalgt, har det til fælles, at de alle fremstår originale, virkningsfulde og fortolkende i forhold til at udtrykke temaet NATURLIGVIS. Ud over dette mente dommerkomiteen, at de alle har en høj kunstneriske kvalitet. Værkerne spænder vidt fra videokunst, skulpturer, installationskunst, fotografi, tegning og maleri. Eleverne har fortolket teamet helt forskelligt, og det giver et indblik i de unge menneskers brede referenceramme og visuelle forståelse af verden.

Vejle Kunstmuseum og Kastrupgaardsamlingen er stolte over at bidrage til, at unge mennesker får et forum og mulighed for at udstille på kunstmuseer. Samtidig giver det mulighed for os at samarbejde med de unge mennesker og fremvise deres syn på verden i dag.

Kørners kunstkonkurrence åbner den 6. april 2022 på Vejle Kunstmuseum og den 25. august 2022 på Kastrupgaardsamlingen

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle kunstmuseum