vm-loop
læs højtvm-speaker

31.08.23 - 22.10.23

Kunstkonkurrence for gymnasieelever i design, billedkunst og arkitektur. Årets tema var SKÆVT.

For femte år viser Vejle Kunstmuseum Kørners Kunstkonkurrence. Udstillingen viste billedkunstneriske og designede værker af talentfulde elever fra ungdomsuddannelserne billedkunst-og designelever på stx, hf, vuc, htx, hhx fra hele Danmark og det sydjyske grænseland.

Dommerkomiteen har som altid været hård og urimelig. Blandt 610 indsendte værker fra 45 forskellige gymnasier, med vidt forskellige formsprog og udtryksmåder har dommerkomitéen udvalgt 44 værker, der på fineste vis evner at undersøge ”SKÆVT” på en original, virkningsfuld og interessant måde.

Som regel viser kunstmuseer kun professionelt uddannede kunstnere. På baggrund af billedkunstner John Kørners initiativ og idé har Kastrupgaard Samlingen og Vejle Kunstmuseum år for år set unge talenter udfolde sig på overraskende måder. Tak til billedkunstner John Kørner for at inspirere de unge og give dem mod på at udtrykke sig kreativt og kunstnerisk, om den verden, de lever i.

Tillykke og tak til alle de unge deltagende udstillere for engagerede udtryk, der politisk, poetisk, provokerende og følsomt har bearbejdet årets tema ”SKÆVT” til værker af gedigen kunstnerisk kvalitet.

Tak til Billedkunst- og Designlærerforeningen for at tilrettelægge og engagere gymnasierne i projektet. Tak til Kastrupgaard Samlingen og alle øvrige vedvirkende for et fantastisk samarbejde.

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle Kunstmuseum