vm-loop
læs højtvm-speaker

05.02.21 - 13.06.21

Tidligere udstilling. Kan stadig opleves digitalt.

Klik på billedet for at gå på opdagelse i den digitale, interaktive udstilling. Åbner på matterport.com i en ny fane.

Interaktiv, digital udstilling

Imprint har stået klar, og ventet på jer, siden starten af februar, og er nu er den åbnet i et digitalt, interaktivt format.

Du kan bevæge dig rundt i udstillingen, i stil med Google Streetview, og bl.a. se en række videoer hvor Veronika Geiger selv fortæller om sine værker og udstillingens temaer. Se udstillingen her.

God fornøjelse!

Efterårets meget populære Albert Bertelsen udstilling stadig opleves på samme måde.

Aftryk i naturen

Veronika Geigers kunstneriske praksis fokuserer på menneskets relation til naturen. I sit fotografiske arbejde undersøger Geiger forskellige perspektiver på de store landskaber og geologiske fænomener.

Menneskets færden har over tid sat spor i og påvirket naturen. Den nuværende geologiske tidsalder, den antropocæne epoke, markerer perioden for menneskeskabte klimaforandringer. Klimakrisen har sat vores forhold til naturen i fokus og tvinger os til at stoppe op og forholde os til den jord, vi bor på.

Udstillingen Imprint forholder sig til den antropocæne tidsalder gennem en serie billeder, hvor naturens egne substanser er det billedskabende element. På udstillingen Imprint i Maskinrummet viser Geiger et udsnit af et større igangværende projekt. Imprint består af fotografiske eksperimenter udført på gletsjeren Vatnajökull i Island, gletsjeren Athabasca i Canada og den vulkanske kratersø Viti i Askja. Disse billeder er aftryk af stedernes mikrobiologiske liv på fotografisk papir.

Et spørgsmål om tid

Fotografierne fra gletsjeren Vatnajökull er ikke fikserede, og vil forandre sig og langsomt forsvinde over tid. Det henleder fokus på den virkelighed, at gletsjere over hele jorden smelter og forsvinder. Den kemiske proces på fotopapiret vil udvikle sig gennem hele udstillingsperioden i maskinrummet på Vejle Kunstmuseum.

Geigers tilgang er, at vil man forstå naturen, må man være til stede i den. Derfor har hun opholdt sig i naturen i længere perioder og deltaget i flere geologiske ekspeditioner. Her har hun fulgt geologers arbejde og observeret de tidslige lag i sten og bjergformationer. Kunstnerens indsamling af materialer og fotografiske dokumenter fra disse feltture danner grundlag for og ramme om udstillingen. Udstillingen Imprint viser både fotografier, fysiske objekter, video og installationer.

Veronika Geiger (f. 1987) er en ung, dansk kunstner, der primært har udstillet i udlandet. Vejle Kunstmuseum er glad for som det første kunstmuseum i Danmark, at vise en soloudstilling med kunstneren.

Geiger er uddannet på Iceland University of Arts (2014 – 2016) og Glasgow School of Art (2009-2012). Hun har blandt andet udstillet på Musêe de l’Elysée: Regeneration3 New Perspectives on photography, 5th Moscow International Biennale for Young Art: Deep inside, Palais de Tokyo: Do disturb, på Open Art Biennale, Örebro, Sverige, Roskilde Festival Art Zone og Skulpturlandsby Selde, Danmark.

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle Kunstmuseum