vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Som vores årsafslutning zoomer vi ind på to ekstraordinære – og aktuelle - eksempler på Art Tech kunst, der tackler nogle af de mest centrale og udfordrende temaer, vi har berørt i årets løb.

 

Glæd dig til årets tiende og sidste Art Tech Tuesday.

Vi slutter sessionen af ved at løfte sløret for mulige fremtidige perspektiver – i ønsket om at afprøve nye formater næste år og invitere flere med i dialogen om dette ekstremt vigtige krydsfelt, mellem kunst, teknologi, erhvervsliv og etik.

De dygtige folk bag, vil passioneret vise dem frem, demonstrere og fortælle. Siden vil vi debattere og dvæle ved de tanker de sætter i gang.

Finalens showcases:

  • Cecilie Falkenstrøm og Mikael Fock deltager begge og bidrager med fokus på den imponerende forestilling og opsætning ’SKY663N’. Forestillingens AI-persona er inviteret med 😉
  • Jacob Remin bidrager med fokus på sin æstetisk smukke, interaktive og tankevækkende installation ”SKYEN”. Den installeres snart i Spinderihallerne.

Mikael Fock

Fra 2010 og frem til oktober 2021 var Mikael Fock chef og kunstnerisk leder af Kulturværftet i Helsingør og søsatte en lang række markante initiativer, der har skabt både national og international opmærksomhed. Det gælder både CLICK-festivalen, med fokus på fremtiden for kunst og teknologi så vel som Knejpefestivalen, der hylder Helsingørs maritime fortællinger og NORD Festivalen, der udfolder tankerne omkring det talte og skrevne ord.

Jacob Remin

Jacob Remins praksis tager udgangspunkt i teknologi som social konstruktion, politisk magt og aktivistisk værktøj. Remin arbejder aktivt afsøgende for at nedbryde hierarkier mellem kunsten og videnskaben og afsøger andre tider, kulturer og forståelser for samme. Remin er aktuel med udstillingen HYPERSCALE, i samarbejde med filosof Gustav Johannes Hode på Udstillingsstedet Spanien19C i Aarhus.

I udstillingen indgår værket SKYEN, som efter endt udstilling rejser videre til Vejle, for at indgå i en permanent installation i Spinderihallerne.

Cecilie Waagner Falkenstrøm

Prisvindende kunstner som bruger machine learning til at skabe interaktiv kunst. Cecilie har modtaget den globale kunst award “The Lumen Prize” ikke mindre end to gange og har udstillet rundt omkring i verden på bl.a. Victoria and Albert Museum i London og Ars Electronica i Østrig.

10 tirsdage i 2021

Vi afholder 10 Art Tech Tuesdays om året, den 1. tirsdag i måneden kl. 15 – 16.00. Arrangementerne livestreames gratis.

Til hvert arrangement inviterer vi en ekspertperson med en helt særlig vinkel på e-art, som kan åbne vores øjne for nye muligheder, nye udfordringer og nye perspektiver. Det handler om at skabe en dialog, der bevæger sig i krydsfeltet mellem erhverv, kultur og etik og i samspillet mellem disse.

Christiane Vejlø er fast facilitator på alle 10 arrangementer, som sørger for at styre debatten efterfølgende. Hun er en af de førende digitale trendanalytikere, radiovært og foredragsholder med ekspertise i teknologi og den digitale fremtid.

Med Art Tech Tuesday ønsker vi at fremme en bevægelse, som er åben, nysgerrig og spørgende. Hvor det ikke handler om at finde løsning og svar, men om at gøre verden større.

Art Tech Tuesday er udviklet i et samarbejde mellem AI Innovation House, Vejle Kommune, Vejle Bibliotekerne, Vejle Musikteater og Vejlemuseerne.

Du kan følge Art Tech Tuesday på Facebook og LinkedIn.