vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Kunsthistoriker og tidl. museumsleder Nina Damsgaard og fhv. kulturjournalist Vibeke Kruse fortæller om deres nye bog, på baggrund af årtiers venskab med Albert Bertelsen.

Albert Bertelsen fra Vejle – er titlen på den nyeste bog om Danmarks ældste aktive kunstner.

Kunstnerens ca. 60 år lange karriere var usædvanlig - ikke alene kunstnerisk betragtet men også for den nære relation, der var mellem lokalsamfundet og kunstneren. På baggrund af 40 års venskab og indgående kendskab til kunstnerens virke har fhv. leder af Vejle Kunstmuseum Nina Damsgaard og fhv. kulturjournalist ved Vejle Amts Folkeblad Vibeke Kruse fulgt Albert Bertelsens virke, fra hver deres vinkel  

Torsdag 26. november kl. 19 er der mulighed for at komme tættere på kunstneren og mennesket Albert Bertelsen.

Aftenens foredrag vil give indblik i de forskellige inspirationskilder, der ligger bag den belæste kunstners eksperimenter og udtryksmåder som maler.

K
unstneren er kendt for sine stærke landskabsmalerier og personskildringer, men ikke mindst for sin helt egen tilgang til både motiverne, billedopbygning og maleteknikker.   

Foredraget berører Albert Bertelsens placering i kunsthistorien, men udfolder også de gensidigt stærke relationer på Vejle-egnen. Disse relationer udgjorde kunstnerens stærkeste fundament for hans virke som kunstner, som samtidig var flere generationer af vejlensere til glæde i utallige sammenhænge, når de mødte Alberts verden i årsskriftet, foreningsbladet eller på Kabaret-plakaten. 

Alle er velkomne til at høre meget mere, men der er et begrænset antal billetter til rådighed af pladshensyn i disse tider, hvor vi skal passe ekstra godt på hinanden.

Arrangementet er med siddepladser og kan derfor afholdes som planlagt, på trods af det skærpede forsamlingsforbud.​

Alberts tredje øje

Vejle Kunstmuseums nye, store Albert Bertelsen-udstilling kan opleves frem til 7. marts.

Læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Læs mere