vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Kom og fejr åbningen af Alkymistens Laboratorium på Vejle Kunstmuseum, en sanselig særudstilling for børn og voksne, der kan lide at udforske, røre og gøre. Der er gratis koncert med Katrine Bille, kendt fra Lille Nørd på DR Ramasjang!

Både Alkymistens Laboratorium og skolernes efterårsferie åbnes med fest og farver, når Katrine Bille med band spiller koncert på Vejle Kunstmuseum lørdag d. 12. oktober fra kl. 14.00.

Kom og bliv rørt på alle sanser, når du møder alkymistens samling i forundringskammeret, møder spiselige og giftige planter i herbariet, lytter til fortællingen om verdens mest kostbare farvekrystal Lapis Lazuli, eller selv skaber et bevægende skyggeteater i forandringsrummet. Der er oplevelser for alle.

Som det hører sig til ved en udstilligsåbning, er der taler ved kunstner Cecilia Westerberg, museumschef Ove Sørensen og Vejles kulturdirektør Sofie Plenge, og museet er vært for lidt at drikke og nippe til for store som små.

Åbningsfest og koncert er, ligesom adgang til Vejle Kunstmuseum, ganske gratis. Alle er velkomne!

Store kunstoplevelser for hele familien

Alkymistens Laboratorium er skabt for at tilbyde børn oplevelser med kunst af høj kvalitet, men på en måde, der engagerer og aktiverer dem på mange niveauer. Det er altså ikke en kunstudstilling, der skal ses på behørig afstand med hænder på ryggen. Både børn og voksne kan røre, mærke og føle kunsten med alle sanser.

Udstillingen er skabt af kunstner Cecilia Westerberg i samarbejde med Skovgaardmuseet, Vendsyssel Kunstmuseum, Willumsens museum og Vejle Kunstmuseum. Samarbejdet mellem museerne har gjort det muligt at udvikle en udstilling af højere kvalitet og større dimensioner, end det oftest tilbydes børn. 

Program for åbningsfesten lørdag d. 12. oktober

  • 14.00: Velkomst ved museumschef Ove Sørensen og tale ved kulturdirektør Sofie Plenge
  • 14.15: Koncert med Katrine Bille og herefter første besøg i udstillingen
  • 15.00: Cecilia Westerberg fortæller om udstillingen
  • 16.00: Åbningsfesten slutter (museet lukker kl. 17.00)

Alky­mistens Labora­torium

12.10.19 - 21.01.20

Læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Læs mere
Tak til...
Alkymistens Laboratorium er støttet af Nordea Fonden og Statens Kunstfond.