vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Designer Junette Bay igangsatte under coronakrisen et kunstprojekt, der på smuk og finurlig vis udstiller den omvæltede hverdag, vi alle sammen har oplevet. Værket har levet på Instagram, men udstilles nu på Vejle Kunstmuseum. Kom med til ferniseringen!

Verden er ikke den samme som før, men hverdagen begynder at genindfinde sig, nu hvor sommerferien går på hæld eller allerede er hældt ud.

Coronakrisen var - og er - en ny tid, hvor vi har famlet os lidt frem. Der blev opfundet nye ord og begreber, vi aldrig havde hørt om før, men som allerede er blevet en naturlig del af vores sprog. Kunstværket viser disse ord som labels på den fiktive rengøringsproducent #FLATTENTHECURVE's mange produkter. Ord og begreber er malet på emballagen og symboliserer en her-og-nu-løsning.

Alle ordene har samme formål: At flade kurven ud. Nogle midler er mere tvivlsomme end andre. Nogle virker, nogle virker ikke. Nogle er fake news. Nogle lukrerer på folks frygt.

Gå på opdagelse i sortimentet i Vejle Kunstmuseums foyer. Måske finder du det middel, der virkede - eller genfinder ét, du allerede havde glemt eksisterede.

Mange af ordene er malet på tomme plasticdunke, som vejlensere har afleveret i den dertil indrettede kasse, der stod foran Vejle Kunstmuseum i den lange periode, hvor museet var lukket. Ordene selv er indsamlet på Instagram.

 

Når krisen kradser, blomstrer kunsten...

Kunstprojektet #flattenthecurve åbner på Vejle Kunstmuseum fredag d. 7. august kl. 15, hvor Junette Bay fortæller om tankerne bag sit projekt. Museumsinspektør Pernille Rom Bruun byder velkommen og fortæller om værkets rejse fra Instagram til kunstmuseum.

Museet er vært for en lille forfriskning. Ferniseringen er ganske gratis for alle.

Junette Bay bor og arbejder i Vejle. Hun er 44 år, iværksætter og designer og alenemor til to børn. Hun er kroniker og dermed en af dem, hvis liv har været meget påvirket af smittefare og karantæne. Hendes virksomhed Upcomers, der arrangerer designmarkeder, har, ligesom resten af event-branchen, ligget helt stille i lang tid.

 

#flatten­the­curve

07.08.20 – 08.11.20

Læs mere om kunstprojektet

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Læs mere