vm-loop
læs højtvm-speaker

Museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul fortæller om det spændende fund af Egtvedpigen gjort for 100 år siden.

I år er det præcis 100 år siden Egtvedpigen blev fundet, og det er selvfølgelig blevet markeret på Vejlemuseerne med en særudstilling og en stribe arrangementer.

Egtvedpigen bliver ved med at appellere til vores nysgerrighed, og det er ikke uden grund hun er kendt i hele verden som et bronzealderikon.

Foredraget begynder med en introduktion til Egtvedpigen og fundet af hende, men det primære fokus vil være på de aktiviteter, hvor borgere har været involveret og endda bidraget til det museale arbejde.

Det være sig alt lige fra samskabelse af dele af særudstillingen Pigen fra Egtved på Kulturmuseet, Egtvedpigens Sang og en spændende borgerudgravning af en overpløjet gravhøj tæt ved Egtvedpigens.

 

 

Vingsted jern­alder

Vingsted jernalder er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan du deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene.

Besøg Vingsted jernalder

Pigen fra Egtved

I år er det præcis 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet en iskold vinterdag i februar, i resterne af en stor bronzealdergravhøj på Egtved Holt. Vi fejrer jubilæumsåret med en stor, ny særudstilling på Kulturmuseet og masser af aktiviteter i Egtved.

Besøg Kulturmuseet