vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Kunstner Veronika Geiger og geolog Morten S. Riishuus i samtale om deres fælles interesseområder: Sten, tid og menneskets færden på jorden.

Den unge kunstner Veronika Geiger viser i øjeblikket udstillingen Imprint på Vejle Kunstmuseum. Inden udstillingsperioden slutter inviteres til fyraftensarrangement torsdag 10. juni kl. 17-18.30.

Veronika Geiger har fulgt flere geologiske ekspeditioner under sin research til udstillingen Imprint. Som kunstner gør Veronika observationer, og registrerer både fotografisk, filmisk og skriftligt sine iagttagelser. Både hun og geologerne har samme interessefelt: Naturen.

Veronika har inviteret geolog Morten S. Riishuus, senior researcher på Faroese Geological Survey De var på feltture sammen til Holuhruan, Island i 2016 og 2017 og til Etna, Sicilien i 2018. Kunstneren vil indlede med et kort oplæg om sin udstilling. Derefter åbnes for en dialog om forskelle og ligheder mellem geologens og kunstnerens iagttagelser og registreringer. Her vil de med afsæt i et fælles interesseområde, sten, diskutere hvordan de måske begge bidrager med ny viden til hinandens fagområder, fra hver sin vinkel. Begge er desuden optaget af tid som fænomen og af de konsekvenser, menneskets færden har på den jord, vi alle bebor.

Samspil mellem kunst og videnskab er ikke ukendt, set historisk. Kunstmuseets inspektør Trine Grøne vil fortælle om et par eksempler og gå i dialog med kunstneren og geologen om samspillet mellem kunst og videnskab i dag.

Arrangementet er gratis og åbent for alle (op til 30 personer). Kom gerne i god tid og oplev udstillingen Imprint inden arrangementet. Der er også mulighed i den indlagte pause, hvor kunstmuseet byder på en kop kaffe, er der også mulighed for at opleve udstillingen og selvfølgelig stille spørgsmål til kunstneren og geologen.

Tilmelding via VejleMuseernes hjemmeside, senest 7. juni. Husk at gyldigt coronapas er nødvendigt og at mundbind er obligatorisk, når man ikke sidder ned.

Veronika Geiger: Imprint

05.02.21 - 13.06.21

Se udstillingen

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle Kunstmuseum