vm-loop
læs højtvm-speaker

Det begyndte med to amatørarkæologers fund af et par små guldsmykker og endte med en udgravning af en stor guldskat, som rummer helt nye fortællinger. Hør alt om Hjarnøskatten til dette spændende foredrag, og kom helt tæt på, når vi viser dele af skatten, som aldrig har været udstillet.

Et af de mest spændende guldfund nogensinde er indhentet på Hjarnø.

Her fandt detektorførere nogle guldperler fra en kvindes halskæde, og det skulle snart vise sig, at der var mere guld i jorden. Det blev klart, da vores arkæologer undersøgte stedet.

Skattens mange forskellige dele viser en detaljerigdom ud over det sædvanlige, og nogle af delene ser ud til at være typer, som arkæologerne ikke har kendt til før. 

Hør hele fortællingen om de spændende fund og teorierne om Hjarnøskattens betydelige rolle i yngre jernalder.

 

Hjarnøskatten er central i særudstillingen Guld og Kaos på Kulturmuseet, der kan opleves frem til 22. marts 2020. Udstillingen handler om den kaotiske periode i 500-tallet, hvor guder og klima, ofringer og guld smelter sammen.  

Foredraget afholdes i teatersalen 'Xeneriet', der har samme adresse som museet. 

Guld & Kaos

02.02.19 - 22.03.20

læs mere

Hjarnøskatten

Det begyndte med to amatørarkæologers fund af et par små guldsmykker og endte med en udgravning af en guldskat på 32 stykker, som rummer helt nye fortællinger.

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går. Det er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk”. Her må du gerne røre og opleve med hele kroppen!

læs mere