vm-loop
læs højtvm-speaker

Find inspiration til kreativt håndværk og design i væve-og papirværkstederne på Randbøldalmuseet, og se Den blå udstilling.

Kig de dygtige håndværkere over skulderen, eller prøv selv. Begge dage kan man følge farvemesteren, når der arbejdes med indigo i farvegryden.

Fordybelse og kreativitet

Blå er himlens og havets farve.

Vi inspireres af det kølige blå. Det rækker ud til ro og fordybelse - til at åbne for kreativitet og legelyst.

Vi leger med den blå farve i alle dens nuancer. Det kommer frem i uld til rokken det vævet stof og håndstøbt papir.

Det hele kommer ud af det blå...

Håndarbejdets Dag

1997 var startåret for en landsdækkende dag til synliggørelse af håndarbejdets mange facetter. 

Dronning Margrethe er protektor og Håndarbejdets Dag er hvert år den første torsdag i november. På Randbøldalmuseet fejrer vi håndarbejdet den sidste weekend i oktober. 

Gennem alle tider har håndarbejde været nødvendigt for at få tøj på kroppen, men da industrialiseringen tog over, blev håndarbejdet mere til udsmykning, design og kunsthåndværk. 

Håndarbejde har haft sine op og nedture, men efter nogle år hvor håndarbejdet har været nedprioriteret, glemt og gammeldags, har det igen fået en opblomstring, hvor nytænkning af de traditionelle teknikker mikses og blandes, både i materiale og udtryk. 

At arbejde kreativt med tekstil og håndarbejde giver plads til fordybelse og sjove projekter. Der er mange kreative vinkler og måder at arbejde på. Find inspiration til Håndarbejdets Dage! 

Der kan købes kaffe/the, brød og kage i museumsbutikken. Gratis adgang til museet.

Arrangør: Spindegruppen Randbøldal og Vævelauget Randbøldal

Randbøldal­museet

Randbøldalmuseet byder på spændende og udfordrende oplevelser for hele familien. Her kan børn og voksne opleve historien om gamle dages produktion af papir og klæder.

Læs mere