vm-loop
læs højtvm-speaker

På jernaldermiljøets sommerhøjskole vil du få en smagsprøve på, hvordan det var at leve i jernalderen.

Arrangementet er desværre udsolgt.

Arrangementet henvender sig til familier – børn fra 5 år, unge, forældre og bedsteforældre.

I jernalderen levede man som storfamilier, og det kommer I også til. Sammen med andre nutidsfamilier skal I bo på vores tre store jernaldergårde i Jernaldermiljøet i Vingsted vest for Vejle.

Sommerhøjskolen foregår i absolut familietempo, og der er opgaver og udfordringer, der passer til både børn og voksne.

Ud over den moderne morgenmad er dagens øvrige måltider noget, i som familier tilbereder i landsbyen. I skal også være med til at passe dyr og marker, og har i lyst, kan i arbejde med forskellige jernalderhåndværk, som i lærer undervejs. Det kan f.eks. være at fremstille ting i træ, at flette kurve, pottemagerarbejde, væve eller prøve kræfter med hammeren i smedjen.

Alle aktiviteter på familielejren foregår under kyndig vejledning af VejleMuseernes medarbejdere.

Og så vil VejleMuseernes medarbejdere fortælle en masse om jernalderen og sætte gang i sang, lege og spil.

Vi holder to forskellige jernalderlejre: Sommerhøjskolen i uge 28, der er hyggelig og familievenlig, samt Fortidslejren i uge 29, som er mere primitiv og med "meget mere jernalder".

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan man deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere