vm-loop
læs højtvm-speaker

Vingsted Jernalder tager jer med på en tidsrejse ca. 2000 år tilbage i tiden. Hvis I vil med, komme I til at leve (næsten) som man gjorde i jernalderen!

Vi står op når lyset og dagens lyde vækker os og går i seng når trætheden melder sig. Dyr og marker skal passes og maden laver vi af det, der også var til rådighed i jernalderen – vilde urter, grøntsager, korn, mælk, kød og fisk – og måske slagter vi en høne.

Måltiderne laver vi i fællesskab, med opgaver til både store og små jernaldermennesker. Og så skal der prøves kræfter med forskellige jernalderhåndværk. Måske skal vi lave ting i træ, flette kurve, væve, smede eller med pottemageren i værksteder.

Tiden er en anden og der findes ingen moderne teknologi. Alle er klædt i jernaldertøj, som er vævet af uld i smukke mønstre.

I skal bo og arbejde sammen med andre familier på vores tre store jernaldergårde. Her sover man på sengestedernes bløde skind, falder i søvn med duften af bål i næsen og vågner op til lyden af svalerne, der suser ind og ud ad åbningerne i taget.

Så kom med på fortidslejr i Vingsted Jernalder og oplev på egen krop hvordan man levede for 2000 år siden.

Vejlemuseernes medarbejdere vil ugen igennem guide og vejlede jer.

Priser:

  • Børn fra 5 til 9 år: 850 kr.
  • Børn fra 10 til 14 år: 1.150 kr.
  • Unge fra 15 år og voksne: 1.450 kr.

Vi holder to jernalderlejre:

  • Sommerhøjskole i uge 28, en hyggelig og familievenlig uge i Vingsted Jernalder (fuldt booket, venteliste)
  • Fortidslejr i uge 29, ren jernalder næsten uden snyd.

Vingsted jern­alder

Tag med på en tidsrejse tilbage til jernalderen.

Læs mere om Vingsted jernalder