vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Jernaldermiljøet i Vingsted sætter rammen for en tidsrejse tilbage til år 0. Tager I med, vil i komme til at leve (næsten), som man gjorde i jernalderen.

Alt er fuldt booket. Mulighed for venteliste.

Arrangementet henvender sig til familier – børn fra 5 år, unge, forældre og bedsteforældre.

Der er ingen smutveje, og tingene tager den tid tingene tager. Vi står op med hønsene og går i seng med mørket, og dagen igennem arbejder vi for at overleve. Dyr og marker skal passes, og maden laver vi af de ting, vi finder i naturen såsom fisk, bær, urter og grøntsager. Kornet fra markerne bliver til mel, som vi laver fladbrød af. Måske slagter vi en høne.  

Arbejdsopgaverne udfører vi i fællesskab og med opgaver til store og små jernaldermennesker. Hvis der er tid, kan man prøve kræfter med forskellige jernalderhåndværk. Det kan f.eks. være at fremstille ting i træ, flette kurve, pottemagerarbejde, væve eller prøve kræfter med hammeren i smedjen 

Tiden er en anden, og der findes ingen moderne teknologi. Rigtig jernalderbeklædning er selvfølgelig heller ikke nylon- og bomuldstøj, men alle er klædt i jernaldertøj, som af vævet af uld i smukke mønstre. 

I skal bo og arbejde sammen med andre familier på vores tre store jernaldergårde. Her sover man på halmmadrasser og dejlige, bløde skind, falder i søvn med duften af bål i næsen og vågner op til lyden af svalerne, der suser ind og ud af åbningerne i taget. Man ved ikke, hvad klokken er, men det er også lige meget. 

Så kom med på fortidslejr i Jernaldermiljøet, og oplev på egen krop, hvordan man levede for 2000 år siden.  

Jernaldermiljøets medarbejdere vil ugen igennem guide og vejlede jer. 

Vi holder tre jernalderlejre i år: Sommerhøjskole i uge 27+30, der er hyggelig og familievenlig, samt Fortidslejren i uge 28, som er mere primitiv og med "meget mere jernalder".

Alt er fuldt booket. Mulighed for venteliste.

Vingsted jern­alder

Vingsted jernalder er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan du deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene.

Læs mere