vm-loop
læs højtvm-speaker DA / EN

Morten Stræde, 2005

Om værket

Vandskulpturen her på Nørretorv har vandet som et helt centralt tema, hvilket er relevant for et kunstværk i en by som Vejle. Her i byen har både fjorden og åen historisk set haft afgørende indflydelse på det liv og det arbejde, der har formet byen til det, den er i dag. Skulpturen er netop også med til at understrege Nørretorv som et samlingspunkt i Vejle. De konkrete omgivelser og stedets historie, er også altid udgangspunktet for kunstneren Morten Strædes arkitektoniske udsmykninger i det offentlige rum, og dette understreges også her.

Vandskulpturen på Nørretorv er erhvervet i 2005.

 

 

Om kunstneren

Morten Stræde (f. 1956) er uddannet billedhugger fra det Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1985, hvor han også har arbejdet som professor fra 1994 til 2003. Han bor og arbejder i København og Berlin. Morten Stræde har samarbejdet med arkitekter og ingeniører om opgaver med byplanlægning og kunst i det offentlige byrum. Han har præget mange bybilleder i Danmark med markante springvand og skulpturer, også i Vejle hvor han bl.a. stod bag projektet med Vejles nye broer på Dæmningen.

Morten Stræde har desuden skabt skulpturen/vandsøjlen "Helix", der er placeret ved Vestergade 29, samt værket "Geist/ghost", der befinder sig ved Vejle Kunstmuseum.

Kort over Vejle midtby

Skulptur­guide Vejle midtby

Med skulpturguiden får du en oversigt over nogle af de skulpturer, du kan finde i Vejle. Bevæg dig rundt i midtbyen i dit eget tempo og oplev kunsten.

Læs om skulpturguiden