vm-loop
læs højtvm-speaker

Du kan nu forhåndstilmelde din klasse eller gruppe til undervisningsforløb i skoleåret 2022-2023 Foråret 2022 er helt optaget.

Vingsted Jernalder tager hvert år i mod 4-5000 skolebørn fra 0. til 9. klasse. Skolernes ophold strækker sig fra en enkelt dag til tre hele dage med overnatning på vores jernaldergårde. Vi kan have max. 55 elever ad gangen. Eleverne kommer helt tæt på det levede liv i jernalderen, og de oplever hvordan dagligdagen i landsbyen fungerer.

Der skal smedes knive, hugges brænde, høstes korn og dyrene skal have mad; der skal laves kopper og skåle af ler, væves bælter og snittes træskeer. Og selvfølgelig skal der laves mad til alle landsbyens beboere: Fisk skal renses og ryges, stegen skal i gruben, urterne skal plukkes, fladbrødene skal bages, smørret skal kærnes, osten skal røres, grøntsagerne skal skæres, suppen skal koges…

Forhåndstilmelding

Udfyld forhåndstilmeldingen herunder SENEST FREDAG den 22.04 2022.

Når vi har modtaget alle forhåndstilmeldingerne fordeler vi opholdene, så de passer ind i Vingsted Jernalders  kalender og vil naturligvis tage så meget hensyn vi kan, til ønsker og bemærkninger. Det er bedst hvis du har mulighed for at vælge mange perioder, da vi har erfaring for, at de fleste helst vil komme i august og juni.

Vi sender så en bindende tilmelding til jer, med den periode I har fået tildelt. Vi sender også besked til de af jer, der af forskellige årsager ikke har fået plads.

Forvent svar fra os senest den 31.05.2022.

Ophold i Vingsted Jernalder koster pr. elev: 85 kr. pr. dag uden overnatning og 95 kr. pr. dag med overnatning. Derudover kommer udgifter til madvarer, som skolerne selv medbringer.

Du vælger ikke et specifikt forløb i forbindelse med forhåndstilmelding. Hvert enkelt ophold bliver detailplanlagt ved planlægningsmødet på Vingsted Mølle eller online, som du bliver indkaldt til.

Inden dette møde opfordres du til at læse mere om de forskellige typer jernalderforløb nedenfor.

Tak for din forhåndstilmelding

Vi har modtaget din forhåndstilmelding. Du hører fra os senest 10. juni 2022.

Forhåndstilmelding - Vingsted Jernalder

Skolens adresse
Kommunens eller skolens cvr nr
Skolens EAN nr
Max 55 elever pr. forløb - større grupper skal booke flere forløb
Vælg gerne flere muligheder.
1, 2 eller 3 dage
Hvis ja, så vælg dette felt
Her kan du skrive specielle ønsker eller perioder I ikke kan komme eller andet vigtigt
Vigtigt: Arbejds-tlf, ikke privat tlf (Pga. GDPR)
Vigtigt: Arbejds-email, ikke privat email (Pga. GDPR)

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}

Vingsted jern­alder

Vingsted jernalder er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan du deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene.

Læs mere

Skole­forløb på Vejle Kunst­museum

Brug kunsten aktivt i undervisningen – vores skoletilbud er fuld af relevante temaer. Bliv klogere på, hvordan vi fremstiller os selv og hinanden. Dyk ned i hvordan visuelle udtryk skaber holdninger til bestemte grupper i samfundet. Fokuser og vær med til at løse problemer. Mærk din krop midt i byen og kig bag guldalderens konstruerede fædrelandskærlighed. Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.

Læs mere

Skole­forløb på Kultur­museet

Brug historien aktivt i undervisningen – vores skoletilbud bugner af oplevelser i tiden. Kast dig ud i sjove lege og sure pligter som de var for 100 år siden i Vejle. Gå på opdagelse i byens middelalder. Grav dig til en forståelse af arkæologernes arbejde og oplev alt det, de har fundet lige omkring Vejle. Lær Vejle at kende som industribyen Danmarks Manchester og vær med på moden fra jernalderen.

Læs mere