vm-loop
læs højtvm-speaker DA / EN

James Reineking, 1994

Om værket

Negative Shift blev skabt i 1987 af den amerikanske kunstner James Reineking, som en kunst-happening i forbindelse med FestiVejle. Siden 1970’erne har Reineking fokuseret på stålskulpturer og oftest med rette vinkler som udgangspunkt. Disse beskæres, bøjes og arrangeres på ny i denne skulptur. De todimensionale linjer omdannes til tredimensionale former. Dermed bliver Negative Shift ved med at bevæge sig fra negativ form til positiv form, der ændrer sig fra firkant til trekant, i takt med at man bevæger sig rundt om skulpturen. Prøv at gå en tur rundt om skulpturen, og se den ændre form i takt med perspektivet.

Værket er erhvervet i 1994, som en gave til Vejle Kommune fra lokale erhvervsfolk.

 

Om kunstneren

James Reineking (1937-2018) blev født i North Dakota, USA, og var en amerikansk billedhugger og tegner. Han studerede på forskellige amerikanske universiteter og tog i 1967 afgangseksamen med en Master of Fine Arts. Herefter underviste han på forskellige universiteter, indtil han i 1970 rejste til New York. Siden 1980 boede og arbejdede han i Tyskland, hvor han fra 1990 til 2003 som billedhugger var professor på Kunstakademiet i München. Reineking har mange store internationale udstillinger bag sig.

Kort over Vejle midtby

Skulptur­guide Vejle midtby

Med skulpturguiden får du en oversigt over nogle af de skulpturer, du kan finde i Vejle. Bevæg dig rundt i midtbyen i dit eget tempo og oplev kunsten.

Læs om skulpturguiden