vm-loop
læs højtvm-speaker

Kroppen er fascinerende. Både når den er påklædt, og når den ikke er. Kroppe skaber debat om kropsidealer, køn, seksualitet og ligestilling – en debat, der altid er levende i kunsten. Velkommen indenfor!

Som samfund har vi klare forestillinger om, hvordan kroppen skal se ud og agere. Men hvor stammer disse kropsbilleder og idealer fra?

I oldtidens Grækenland blev kroppen opfattet som et spejl for indre og ydre værdighed og stillet til skue for publikum og guderne. En æstetisk smuk og veltrimmet krop blev set som et symbol på en ren sjæl.

Oldtidens kropsbilleder er frem til i dag blevet gengivet, overleveret og bearbejdet i religiøse motiver, reklamer, populærkultur, sociale medier og i kunsten.

Kroppen kan være et objekt for begær, såvel som en kampplads, når vi diskuterer normer, moral, køn, sex og ligestilling.

Trods kroppen er det mest naturlige, vi har, vækker den alligevel angst, skam og fremmedgjorthed.

Udstillingen KROP viser hvordan billedkulturen historisk og aktuelt afspejler og udfordrer konventionerne om krop, køn og identitet.

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle Kunstmuseum