vm-loop
læs højtvm-speaker

Danmarks største

Lanceret:
Ophørt: 2006
Producent: Amitech Danmark A/S
Styresystem: Windows 98, Windows ME
Hukommelse: 3,2-80 GB

 

Computertilbehør pr. post 

Spiren til Amitech blev lagt i 1985 af Lars H. Bjerge og Poul H. Hage, som efter skole solgte computertilbehør pr. postordre. Senere flyttede de til Aarhus, og her samlede og udviklede de computere til det skandinaviske marked. 

Rejseholdet og fremgang 

I begyndelsen af 2000 var Amitech Danmarks største computerproducent og blev især kendt for deres designer-pc’er SmartLine, som blandt andet var med i DR’s populære dramaserie Rejseholdet. Succesen var så stor, at virksomheden i begyndelsen af 2002 overhalede internationale computerproducenter, som Compaq og Fujitsu Simens, på det danske marked. Samtidig forsøgte man også at udvide i resten af Skandinavien. 

Hi-fi, wi-fi og betalingsstandsning 

Allerede i 2003 begyndte det at gå ned ad bakke for Amitech, som blev presset på prisen af udenlandske virksomheder. Derfor forsøgte firmaet at ændre fokus fra computerproduktion til internetopkoblede mediecentre og fladskærme. I 2009 gik det dog galt, da en stor ordre blev trukket tilbage uden varsel. Amitech gik i betalingsstandsning og endte med at blive solgt til den nordjyske virksomhed Rosenmeier Electronics, der senere blev opkøbt af først et hollandsk og senere et amerikansk distributionsfirma. 

>DATA­KRAFT_

10.07.20 - 21.02.21

Læs mere

Kultur­museet i Vejle

Oplev hvordan den verden vi kender i dag, blev skabt.

Læs mere