vm-loop
læs højtvm-speaker

03.12.19 - 05.01.20

Til trods for at nogle af os rammes af fysiske og psykiske handicap, der lammer vores evne til at bevæge os og handle frit, så er der nogle mennesker, der med en helt særlig viljestyrke og modstandsdygtighed kan – ikke bare overvinde – men også mestre deres udfordringer så fabelagtigt, at de slår de ikke-handicappede af banen.

Som afrunding på Parasportens År i Vejle Kommune, åbner Kulturmuseet Spinderihallerne d. 3. december 2019 en lille spændende udstilling, hvor du bl.a. kan møde de to lokale paraatleter Daniel Wagner og Thomas Wetche. Begge har vundet flere medaljer, bl.a. ved para-OL, og er bud på to historier om mennesker, der præsterer mere end de fleste. 

Modstand og det at være anderledes har gjort to af de sejeste lokale paraatleter - Daniel Wagner og Thomas Wetche - til nogle af verdens bedste. Få deres historier og bliv inspireret til at kæmpe for det, du selv vil opnå.

Kulturmuseet Spinderihallerne byder på en pop-up udstilling med historier i film, tekst og billeder samt et kig på nogle af de hjælpemidler, som har hjulpet mennesker med handicap.

I udstillingen kan du blandt se nogle af de OL-medaljer, som Daniel Wagner og Thomas Wetche har vundet, samt en række forskellige proteser - både tunge gamle træben, der ville gøre enhver pirat misundelig, og Daniel Wagners specialdesignede sportsproteser i topmoderne kulfiber.

Desuden viser vi filmen Overcoming, der fortæller to unge menneskers historie om at være blind i hhv. Danmark og Nepal, i museets biograf. Filmen er produceret af den danske hjælpeorganisation Mision Øst.

Kultur­museet i Vejle

Oplev hvordan den verden vi kender i dag, blev skabt.

Læs mere

Foto øverst: Lars Møller