vm-loop
læs højtvm-speaker

03.12.19 - 05.01.20

Til trods for at nogle af os rammes af fysiske og psykiske handicap, der lammer vores evne til at bevæge os og handle frit, så er der nogle mennesker, der med en helt særlig viljestyrke og modstandsdygtighed kan – ikke bare overvinde – men også mestre deres udfordringer så fabelagtigt, at de slår de ikke-handicappede af banen.

Som afrunding på Parasportens År i Vejle Kommune, åbner Kulturmuseet Spinderihallerne d. 3. december 2019 en lille spændende udstilling, hvor du bl.a. kan møde de to lokale paraatleter Daniel Wagner og Thomas Wetche. Begge har vundet flere medaljer, bl.a. ved para-OL, og er bud på to historier om mennesker, der præsterer mere end de fleste. 

Modstand og det at være anderledes har gjort to af de sejeste lokale paraatleter - Daniel Wagner og Thomas Wetche - til nogle af verdens bedste. Få deres historier og bliv inspireret til at kæmpe for det, du selv vil opnå.

Kulturmuseet Spinderihallerne byder på en pop-up udstilling med historier i film, tekst og billeder samt et kig på nogle af de hjælpemidler, som har hjulpet mennesker med handicap.

I udstillingen kan du blandt se nogle af de OL-medaljer, som Daniel Wagner og Thomas Wetche har vundet, samt en række forskellige proteser - både tunge gamle træben, der ville gøre enhver pirat misundelig, og Daniel Wagners specialdesignede sportsproteser i topmoderne kulfiber.

Desuden viser vi filmen Overcoming, der fortæller to unge menneskers historie om at være blind i hhv. Danmark og Nepal, i museets biograf. Filmen er produceret af den danske hjælpeorganisation Mision Øst.

Fotoudstilling og længdespring i Spinderihallerne

Fotograf Bo Nymann fulgte 8 paraatleter på deres vej mod De Paralympiske Lege i London i 2012. Sideløbende med udstillingen på Kulturmuseet viser Spinderihallerne fotoudstillingen 8 towards 12, der inspirerer, bevæger og viser den menneskelig styrke, vi alle indeholder.

I hele udstillingsperioden kan du forsøge at slå Daniel Wagners verdensrekord i længdespring, i Spinderihallernes sandkasse bygget til formålet.

I weekenden 6-8/12, hvor der er Upcomers Designmarked i Spinderihallerne, er fotoudstillingen og længdespingskassen midlertidig taget ned af pladshensyn.

Andre arrangementer i udstillingsperioden

Den 3. og 10. december kl. 16.00-18.00 kan du prøve en el-hockeykørestol, når Gårslev el-hockeykørestolsklub og Vejle Virksomheden Immo står klar i Spinderihallerne.

More than human er temaet til International salon i Spinderihallerne den 10. december kl. 19-21. Salonen er en del af programmet for lang tirsdag. Læs mere om programmet for lang tirsdag og tilmeld dig fællesspisning.

9.-11. december spiller Xeneriet det inkluderende teaterstykke GAVEN, hvor de medvirkende er skuespillere både med og uden funktionsnedsættelse.

GAVEN er en forestilling, som handler om livet. Hvilket liv får vi tildelt og hvordan forvalter vi det? Fejrer vi fødselsdag? Hvordan? Hvor? Med hvem?

Se tidspunkter og bestil billet til forestillingen her.

Forestillingen er blevet til i et samarbejde mellem Xeneriet, Ellehøj - Center for Beskyttet Beskæftigelse, Papirfabrikken, Vejle Musikskole, amatørskuespillere og dansere.

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Læs mere

Foto øverst: Lars Møller