vm-loop
Ungdomskultur
1990’ernes og 00’ernes unge havde flere penge til sig selv end nogen unge før dem, og udbuddet af varer og forlystelser tilpasset deres smag var større end nogensinde før. De blev også unge tidligere, og deres ungdom blev strakt længere, end tilfældet havde været blot en generation tidligere.
Diskotekerne
Det første danske diskotek åbnede i 1966, men diskoteker blev først et landsdækkende fænomen i Danmark i 1970’erne. Siden har de været vigtige samlingspunkter i nattelivet. Her mødes unge og fester sammen gennem natten til musik, som er vokset ud af 1960’ernes mange musikalske nybrud.
Musiktendenser
Musikgenrer udvikler sig med stor hast. I 1990’erne og 00’erne var der mange, som indbyrdes konkurrerede om publikums gunst. Her er nogle af de største og mest betydningsfulde.
Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest, i Danmark også kaldet Det Europæiske Melodi Grand Prix, er verdens mest sete tv-show. Det fungerer som en udstilling af europæisk popmusik og popstil, og er en af underholdningsindustriens store trendsettere.
Dansktop
Dansktopmusik har siden sin etablering i 1966 været en af danskernes foretrukne musikgenrer. Den har særligt haft bedst tag i et aldersmæssigt modent publikum, men de mest populære dansktopsange er blevet allemandseje.
Swingtid
Jazz blev populær som dansemusik i 1920’erne, og den særligt energiske swingjazz, der så dagens lys i 1930’ernes begyndelse, blev et kæmpehit blandt unge.
Lys i byen
Over hele jorden er natteliv et fænomen, der først rigtig blev bredt ud i 1900-tallet. Det gælder også for Danmark.