vm-loop
læs højtvm-speaker

Floating Event, 2019

Liu Shiyuan er en kinesisk kunstner, der bor i Danmark. Som udenlandsk kunstner i et land langt hjemmefra behandler hendes arbejde sofistikeret og både direkte og indirekte den komplekse situation, hendes indvandreridentitet indebærer.

Floating Event er en kasse fyldt med et rigt udvalg af friske, tropiske frugter, der i høj grad er kunstige og lavet i Kina. Kassen på to gange to meter er fyldt med eksotiske produkter, der flyder minimalt og ubestemt og ikke er forankret langt væk fra kysten. Kunstige frugter er talrige i Kina, både i offentlige og private rum, og fremstillingen af disse produkter medfører stor forurening.

I modsætning til den mirakuløse scene som Botticellis har gengivet, er der intet naturligt eller guddommeligt her. De kunstige frugter repræsenterer en metafor for mobiliserede og immigrerede mennesker, der forsøger at overleve: Sammen flyder vi uendeligt men smukt og livligt på en kunstig måde.

De kunstige frugter kan også blot forstås som frugt, der lever længere end os, altid frisk, livlig og fremmed. En pervers bevarelse som antyder en alternativ løsning til fremtiden.

Foto: David Stjernholm