vm-loop
læs højtvm-speaker

A Trip to Venusmira, 2019

Ceylan Öztrük er en tyrkisk kunstner, der bor og arbejder i Zürich. I sin kunstneriske praksis undersøger Öztrük accepterede former for viden og skriftlig historie. Öztrüks udgangspunkt er, hvor viden kommer fra. Hun ser på historiens patriarkalske natur for at ændre retningen og omdanne magtens strukturer ved at erstatte den eksisterende historie med en anden.

Til Floating Art – Cry Me a River har Öztrük bidraget med to projekter, der forbinder og indrammer de øvrige værker. Den ene er den visuelle identitet baseret på hendes Ph.d.-projekt på forskellige Venus-skildringer gennem historien.

Den berømte gudinde, der ses i både malerier og skulpturer, har en historie gennem mandlig fortolkning og en vis diskurs om den kvindelige krop, som Öztrük omskriver og fusionerer med konceptet for udstillingen.

Det andet projekt er den modificerede vandcykel, der ses på fjorden og forbinder udstillingens sci-fi fortælling og henviser til Venusmira koralskibene fra udstillingskonceptet. Publikum kan tage en tur på fjorden i vandcyklen og opleve udstillingens øvrige værker. Vandcyklen tilbyder hermed en sensuel og anderledes dimension af udstillingen og efterligner livet på den våde plan

Foto: David Stjernholm