vm-loop
læs højtvm-speaker

Håbets Heltinde og Græder skeletter

Håbets Heltinde og Græder skeletter er et helt særligt samarbejdsprojekt mellem den norske kunstner Marit Benthe Norheim og den norsk-britiske komponist Tonje Terese, der her opererer under et af sine mange alias, MIRRORship.

Marit Benthe Norheim er en kending på Vejle Fjord. Hun udstillede i 2017 sine berømte, flydende kvinde-skulpturer, ’Life-Boats’.

Tonje Terese / MIRRORship forholder sig stærkt til havet og dets væsener og tilstande i sin musik. Begge arbejder i forskellige kunstneriske medier og lægger i dette projekt deres personlige historier sammen til en fortælling om identitet og tilhørsforhold.

Projektet består af to betonskulpturer skabt af Marit Benthe Norheim med et lydværk af Tonje Terese / MIRRORship. Håbets Heltinde er havfruen i vandet, hvis hale symboliserer evighedens symbol og den ubrudte livscyklus.

Den anden skulptur er Græder skeletter på land, der med udgangspunkt i Justin Timberlakes sang og udstillingens titel græder over verden og længes efter havfruen, der bærer håbet og en lysende klode.

Projektet ønsker at give stemmer til de uhørte stemmer under vandet og verdener, der er anderledes end vores egen.

Foto: David Stjernholm